مواد غذایی ضد کرونا
به گزارش لنجان بلاگ، احتمال مرگ افراد چاق مبتلا به کرونا نسبت به افراد لاغر 10 برابر بیشتر است بنابراین مساله تغذیه یک مقوله بسیار مهم در امر سلامتی بدن است.
رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا بیان نمود: احتمال مرگ افراد چاق مبتلا به کرونا نسبت به افراد لاغر 10 برابر بیشتر است بنابراین مساله تغذیه یک مقوله بسیار مهم در امر سلامتی بدن است.
پرفسوررضا حکاک استاد تمام بخش رژیم غذایی و تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا به مدت 25 سال رییس این بخش بوده است.
وی 30 سال محقق تاثیر تغذیه روی سلامتی افراد و اولین فردیست که در جهان ارتباط بین چاقی و سرطان سینه را تشخیص داده؛ معتقد است احتمال مرگ افراد چاق مبتلا به کرونا نسبت به افراد لاغر 10 برابر بیشتر است بنابراین مساله تغذیه یک مقوله بسیار مهم در امر سلامتی بدن است.
دکتر حکاک گفت: اپیدمی کرونا نخستین بیماری همه گیری که در جهان شیوع یافته، نیست بلکه قبلا بشر بیماری های ویروسی دیگری را نیز تجربه نموده است.
وی تاکید نمود: بهترین راه پیشگیری از شیوع ویروس کرونا زدن ماسک و رعایت فاصله فیزیکی است و یافته ها در آمریکا حاکی از آن است، افرادی که در این مدت ماسک زده اند کمتر به بیماری های عفونی مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی مبتلا شده اند.
این دکترای تغذیه درمورد اثر تغذیه بر پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی (کووید 19) گفت: چاقی یک مشکل عظیم در بیماری کرونا است، زیرا افراد چاق به بیماری های دیگر همچون مرض قند، مسائل قلبی یا سرطان های مختلف دچارند، در نتیجه این افراد در معرض خطر خیلی بیشتری هستند.
وی بیان نمود: احتمال مرگ افراد چاق مبتلا به کرونا نسبت به افراد لاغر 10 برابر بیشتر است بنابراین مساله تغذیه یک مقوله بسیار مهم در امر سلامتی بدن است.
دکتر حکاک از توصیه های تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن سخن به میان آورد و افزود: غذا بهترین ضدعفونی نماینده بدن بوده و ممکن است هوای تمیز مقداری به شما یاری کند، اما غذا هم مهم است و باید مد نظر داشت سلامتی افراد از زمان جنینی تا لحظه مرگ تحت تاثیر تغذیه است و انسان می تواند با تغذیه نامناسب سلامتی خود را به خطر بیندازد و برعکس.
وی با بیان اینکه تغذیه نامناسب به سلول های بدن آسیب می رساند، اظهار کرد: طبق تحقیقات افرادی که پروتئین در رژیم غذایی آن ها کمتر است، بدن آن ها آنتی بادی کمتری در برابر عفونت ترشح می نماید بنابراین هر انسان به ازای هر یک کیلوگرم وزنش باید یک گرم پروتئین مصرف کند و مواد غذایی همچون ماهی، گوشت کم چربی مثل مرغ، تخم مرغ و ... دارای پروتئین هستند.
رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا ادامه داد: کشک برای ضد عفونی کردن بدن انسان بسیار مهم است، همچنین در ماهی امگا 3 وجود دارد که در مقابله با عفونت بسیار مفید است.
وی به تشریح مضرات شکر پرداخت و بیان کرد: متاسفانه مصرف شکر در آمریکا و کشور های عظیم جهان و حتی در ایران بسیار بالاست و شکر به غیر از مرض قند باعث به وجود آمدن امراض دیگر در بدن انسان می گردد. رادیکال های آزاد به دیواره سلول صدمه می زنند و حتی می توانند سلول را از بین برده یا باعث سرطان شوند.
دکتر حکاک با اشاره به غذا های اصیل ایرانی توضیح داد: در گذشته حبوبات و سبزیجات و ... که دارای فیبر زیادی هستند، در غذا های ایرانی زیاد مصرف می شد باید مدنظر داشت که فیبر در مقابل امراض مختلف می جنگند و اکنون متاسفانه میزان مصرف فیبر کم شده در حالی که فیبر سیستم ایمنی بدن را قوی می نماید و افرادی که فیبر کمی مصرف می نمایند بدن آن ها در مقابل عفونت ضعیف است.
وی به نحوه عملکرد فیبر در بدن اشاره و افزود: فیبر باعث می گردد که باکتری های مفید نسبت به باکتری های غیر مفید در بدن به خصوص روده عظیم بیشتر باشند بنابراین فیبر باعث می گردد که بدن بیشتر بتواند با امراض مختلف بجنگد.
این دکترای تغذیه با بیان اینکه طبق مطالعات به ازای هر 10 گرم فیبر در غذا، خطر مرگ براثر بیماری های عفونی 35 درصد کاهش می یابد، اظهار کرد: خوردن حبوبات، نان گندم و سبزیجات فیبر بدن را افزایش می دهند در نتیجه سلامتی بیشتری برای بدن به وجود می آورند.
وی با بیان اینکه سیستم دفاعی بدن با خوردن غذا های مناسب قوی می گردد و در ادامه سخنانش درباره فواید ویتامین ها گفت: ویتامینA و D سیستم دفاعی بدن را تقویت می نماید. اگر می خواهید ویتامین D کافی داشته باشید می توانید 20 تا 30 دقیقه در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گیرید بنابراین فرد به وسیله نور خورشید حدود 80 درصد ویتامین D مورد احتیاج بدنش را دریافت کند.
دکتر حکاک بیان نمود: ویتامین E برای جلوگیری از عفونت مثل بیماری آنفلوآنزا بسیار موثر است و همچنین ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است و جلوی رادیکال های آزاد را می گیرد و در تحقیقات مختلف نشان داده شده کسانی که ویتامین C در بدن آن ها زیادتر است کمتر دچار بیماری های عفونی می شوند.
وی با اشاره به مواد معدنی موثر در سلامتی بدن بیان کرد: زینک باعث کاهش عفونت در بدن می گردد و زینک در گوشت های بدون چربی یا کم چرب، غذا های دریایی، شیر و حبوبات وجود دارد.
فوق دکترای اثر تغذیه روی سلول های سرطانی، ویتامین ث را از دیگر ویتامین های موثر در جلوگیری از عفونت دانست و ادامه داد: ویتامین ث در مرکبات، کلم بروکلی، خربزه، توت فرنگی، تمشک و ... وجود دارد. همچنین خوردن آجیل که دارای ویتامین D می باشد نیز در جلوگیری از عفونت مفید است.
وی بیان نمود: توصیه می کنم روزی یک هویج عظیم که دارای ویتامین A است، بخورید، اما خوردن بیش از حد هویج باعث می گردد که رنگ پوست بدن انسان نارنجی گردد همچنین خوردن فلفل قرمز و اسفناج نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
دکتر حکاک افزود: ویتامین B6 که در سبزیجات، نخود، ماهی ها و ... زیاد است از عفونت بدن جلوگیری می نماید. وی تاکید نمود: مصرف موارد فوق می تواند در پیشگیری از ابتلا به کووید 19 مفید باشد و همچنین افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند مصرف مقدار بیشتر این مواد برای آن ها در جهت مقابله با بیماری کووید 19 مفید است.
این فوق دکترای اثر تغذیه روی بیماری های مختلف دستگاه گوارشی با تاکید برآنکه افراد مبتلا به کووید 19 باید سعی نمایند که وزنشان زیاد نگردد، توضیح داد: مصرف زیاد ویتامین D به افراد مبتلا به کووید 19 توصیه می گردد و حتما غذای سالم بخورند.
وی توصیه کرد: سیر با عفونت زیاد می جنگد و سیستم ایمنی بدن را خیلی قوی می نماید متاسفانه ما سیر را سرخ می کنیم که این کار باعث از بین رفتن مواد اصلی سیر می گردد لذا سیر را پنج دقیقه قبل از آنکه پخت غذای شما تمام گردد در غذا بریزید.
حکاک درباره اینکه مادران شیرده یا باردار برای جلوگیری از ابتلا به کووید 19 چه باید بنمایند به ایسنا گفت: آن ها نیز باید همین مواد را در رژیم غذایی خود بگنجانند، اما باز تاکید می کنم بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا زدن ماسک و رعایت فاصله فیزیکی است.
وی با بیان این مطلب که مواد غذایی در افزایش یا کاهش طول عمر انسان نقش ایفا می نمایند، توضیح داد: فرمانده زندگی انسان، خود انسان است و با رعایت یا عدم رعایت رژیم غذایی مناسب سلامتی و طول عمر خود را مشخص می نماید.
رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا گفت: متاسفانه غذا های ایرانی عوض شده اند و مصرف فست فود ها در ایران افزایش پیدا نموده این در حالی است که فست فود ها در گذشته وجود نداشتند و این غذا ها باعث ایجاد بسیاری از امراض در بدن انسان هستند و باید مدنظر داشت در هیچ کجای جهان کسانی که فست فود درست می نمایند به فکر سلامت من و شما نیستند.
وی گفت: کسانی که به بدن خودشان احترام می گذارند غذای کمتر و سالم تر می خورند و غذای سالم واقعا گرانتر نیست و فست فود ها باعث می شوند که مواد غذایی مورد احتیاج بدن به بدن نرسد و در مقابل موادی که بدن لازم ندارد به بدن می رساند و سبب ابتلای زودتر فرد به امراض می گردد.
حکاک هزینه درمان بیماری مرض قند، سکته و ... را بیشتر از هزینه تغذیه سالم بیان کرد و افزود: ماهانه حدود 80 مصاحبه تلویزیونی در آمریکا دارم و هدفم فقط سلامت همه مردم جهانست و اینکه متاسفانه روش غذا خوردن بشر تغییر پیدا نموده است و واقعا غذا های سنتی را از بین برده ایم.
وی ادامه داد: حدود 50 سال پیش سفره های ایرانی پر از سبزیجات بود و این سبزیجات باعث افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن انسان می شد، اما نوع غذا هایی که اکنون ما مصرف می کنیم بسیار متفاوت تر از گذشته شده و این باعث افزایش چاقی در بین افراد شده و چاقی واقعا مرکز بیماری هایی مانند قند، قلبی عروقی، سرطان و ... است.
رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا توصیه کرد: قبل از آنکه چیزی بگذارید در دهانتان، به آن فکر کنید که چه می خورید و اطلاعاتتان درباره مواد غذایی را زیاد کنید تا زندگی سالم تری داشته باشید.
وی در سرانجام گفت: مردم به غذا هایی که می خورند حتما توجه نمایند و به سلامتی خود احترام بگذارند. اکنون مشاهده می کنید که یک ویروس کوچک چگونه زندگی انسان را در عرض چند روز از بین می برد و افرادی که سالم تر غذا خوردند و بدن سالم تری داشتند اگر به کووید 19 هم مبتلا شده اند به راحتی بیماری را پشت سر گذاشته اند.
منبع: فرادید