راه های درمان کهیر چیست؟

به گزارش لنجان بلاگ، کهیر نوعی اختلال پوستی است که در اثر تماس با یک عامل حساسیت زا و خوردن بعضی غذاها ایجاد میشود. در ادامه با علت و راه های درمان کهیر آشنا شوید.

راه های درمان کهیر چیست؟

کهیر اختلال پوستی بسیار شایعی است که به صورت بثورات ناگهانی و برجستگی های مختصر پوستی به شکل گرد و رنگ پریده یا به صورت هاله قرمز رنگی در روی پوست نقاط حساس بدن دیده میشود. مناطق رایجی که حساسیت پوستی در آن بیشتر ایجاد میشود معمولا تنه، بازوها و رانها میباشد. در صورت نیز، پشت لاله گوش و نواحی گردن بیشترین جایی است که دچار حساسیت پوستی میشود.

این نوع حساسیت پوستی گاهی همراه با خارش بوده و بسته به شدن آن، اندازه آن از یک نقطه کوچک تا یک بشقاب عظیم میتواند ایجاد شود. هنگامی که دچار حساسیت پوستی میشوید، در بیشتر اوقات طی 24 ساعت بهبود می یابد لیکن در بعضی مواقع، پس از محو شدن کهیر قبلی، ممکن است جای آن دو مرتبه ایجاد شود. بنابراین ممکن است این حالت برای چند روز یا بیشتر طول بکشد.

علت کهیر چیست؟

تقریبا میتوان گفت هرگونه حسایست و آلرژی میتواند باعث بروز این بیماری شود. بعضی از مهمترین عوامل ایجاد آن عبارتند از:

  • آلرژی به بعضی غذاها مانند تخم مرغ، ماهی، شیر، شکلات، گوجه فرنگی، توت فرنگی و ...
  • حساسیت به بعضی داروها
  • نیش و گزش بعضی حشرات
  • تماس با حیوانات
  • روبرو با سرمای شدید
  • حساسیت به بعضی شوینده ها و مواد شیمیایی
  • گرده بعضی گلها و گیاهان
  • تماس با موادی که به آن حساسیت دارید.

روشهای درمان کهیر

به طور کلی میتوان گفت، هنگامی که حساسیت خفیف باشد، ممکن است احتیاج به درمان نباشد. شما اغلب می توانید خارش را با قرار دادن کیسه آب سرد یا دوش آب سرد کاهش دهید و از راه های درمان خانگی کهیر برای بهبود آن بهره ببرید، ولی چنانچه دچار واکنش های آلرژیک شدید مانند تنگی نفس شدید، ضروری است حتما به پزشک مراجعه نمایید.

  • درمان دارویی کهیر

در درمان دارویی این نوع اختلال پوستی قبل از هر چیز لازم علت ایجاد اختلال معین شود. چنانچه علت حساسیت معین شود، نسبت به برطرف و یا درمان علت زمینهای اقدام می شود. اولین دارویی که برای درمان آن پیشنهاد میشود، آنتی هیستامین ها هستند. آنتی هیستامین ها در کنترل اختلال های حاد و مزمن تعداد زیادی از بیماران موثر عمل نموده و گاها احتیاج است که به صورت دراز مدت برای کنترل آن از تجویز آنتی هیستامین ها استفاده شود .

داروهای دیگری که در این زمینه میتواند به درمان شما یاری نماید کورتیزونها و داپسون که یک داروی ضد باکتری است، می باشد.

درمان کهیر در طب سنتی

کهیر از غلبه خون

اگر بیماری به علت غلبه خون باشد ابتدا باید حجامت انجام شود و از آب انار؛ آب غوره، آش انار، آش آلو و آش عدس با سرکه زیاد مصرف کنید و از خوردن گوشت، چربیجات، غذاهای شور یا شیرین، تخم مرغ، ماهی، خرما، ارده، شکلات و توت فرنگی پرهیز کنید. در ضمن توصیه میشود از تزریق دارویی پنی سیلین، کار و فکر زیاد، ترس، ناراحتی و عصبانیت اجناب شود.

برای تسکین خارش میتوانید بدن را با آب نیم گرم شسته و روی قسمتهای دچار حساسیت آب غوره، گلاب، سرکه و یا روغن گل سرخ بمالید.

کهیر از غلبه بلغم

اگر این اختلال پوستی به علت غلبه بلغم ایجاد شده باشد، اولا ضروری است خلط غالب را پاکسازی نمایید و در حمام گرم بنشینید تا خوب عرق کنید. بعد سبوس جو، کرفس و تخم کرفس را در سرکه بجوشانید و صاف کنید. سرکه صاف شده روی قسمتهاییی از پوست که دچار آلرژی شده است بمالید. همچنین میتوانید عسل، سرکه و سکنجبین را در هم بجوشانید و صبح، ظهر و شب هر بار یک فنجان از آن را بنوشید.

سایر توصیه ها

  • توصیه میشود از خوردن خوراکی هایی که حساسیت را تشدید میکند خودداری کنید و در مقابل خوراکی هایی مانند خرفه، گشنیز، برگ چغندر، هندوانه، کاهو، آب انگور، خیار، دمنموده شاه تره و خاکشیر جوشانده شده به همراه آب فراوان و مایعات مصرف نمایید.
  • استعمال موضعی مخلوط جوش شیرین و ماست روزی سه مرتبه نیز برای درمان موثر است.
  • مالدن سرکه بر روی قسمتهای دچار حساسیت مفید است.
  • شستشوی بدن با ماست، شاه تره و سدر درمان موثر و مفیدی برای کهیر است.
  • گل و برگ همواره بهار تازه را بکوبید و بر آن ضماد کنید.
  • در صورتی که با این روشها مشکل شما بهبود پیدا نکرد و از شدت آن کاسته نشد، انجام حجامت میتواند مفید واقع شود.
منبع: setare.com
انتشار: 9 آذر 1399 بروزرسانی: 9 آذر 1399 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 654

به "راه های درمان کهیر چیست؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "راه های درمان کهیر چیست؟" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه های درمان کهیر چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید