اشتباهات تغذیه ای ایرانی ها
به گزارش لنجان بلاگ، متاسفانه ما ایرانی ها اشتباهات تغذیه ای فراوانی داریم که ممکن است با خوردن غذا نه تنها به بدنمان سود نرسانیم بلکه اشتباهات تغذیه ای ما سبب ابتلا به انواع بیماری ها شود.
بعضی اشتباهات غذایی ما ایرانی ها مربوط به عادت های اشتباه تغذیه ای است، با خوردن همان غذا هایی که فکر می کنیم مقوی و سالم هستند بدنمان را در معرض ابتلا به انواع بیماری ها قرار می دهیم.
عادت های غذایی مردم کشور های مختلف با یکدیگر فرق دارد. در ایران غذا بسیار مورد احترام است و سفره، یعنی جایی که غذا رویش سرو می شود حرمت دارد.
ایرانیان غذاهایشان از تنوع بالایی برخوردار است و از هر چهار گروه غذایی استفاده می نمایند، اما متاسفانه ما ایرانی ها اشتباهات تغذیه ای فراوانی داریم که ممکن است با خوردن غذا نه تنها به بدنمان سود نرسانیم بلکه اشتباهات تغذیه ای ما سبب ابتلا به انواع بیماری ها شود.
بسیاری از ما عادت داریم در وعده های غذایی مان همزمان از چند ماده غذایی فرق داردفاده کنیم و به همه چیز را با هم بخوریم. این روش تغذیه اشتباه است و سبب هضم ناقص غذا به علت اختلال در کار آنزیم های هاضمه می شود. مواد غذایی متفاوت، زمان هضمشان با یکدیگر فرق دارد و اگر با هم ترکیب شوند، در بدن اخلاط فاسد فراوری می نمایند.
بسیاری از ما عادت داریم در وعده صبحانه پنیر مصرف نماییم. اغلب پنیر را به تنهایی در این وعده مصرف می کنیم، اما این عادت غذایی اشتباه است و مصرف پنیر به تنهایی در وعده صبحانه بسیار مضر بوده و بلغم زاست و فرد را دچار رخوت، سستی و بی حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز فکر می نماید.
غده پاراتیروئید که وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد، کلسیم و فسفر را با یکدیگر می شناسد، بنابراین اگر به تنهایی کلسیم مصرف کنیم، غده پاراتیروئید، فسفر را از مغز برمی دارد که موجب کند فکری می شود پس بهتر اس پنیر را با مصلحات آن مانند گردو، زیره، سیاه دانه و آویشن در وعده شام مصرف نمایید چرا که در شب مقدار ترشح به وسیله غده پاراتیروئید صورت می گیرد.
بسیاری از ما سه وعده غذایی صبحانه، ناهار، شام را در برنامه غذایی خود داریم. طب سنتی وعده های اصلی غذا را صبح و شب می داند و ناهار را نهی می نماید. بر اساس توصیه طب سنتی ناهار نخورید، زیرا هضم غذا برای بدن در ظهر سخت است و دستگاه گوارش در این زمان احتیاج به استراحت دارد.
وعده غذایی ظهر، مضر بوده و بلغم و سودا را در بدن زیاد می نماید و سبب غلظت خون می شود. صرف ناهار در گرم ترین زمان روز که باید در آن ساعت بدن سرد و خنک شود، موجب تمرکز خون در دستگاه گوارش می شود و انرژی زیادی از دست میرود.
ترک وعده نهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و برطرف بیماری ها می شود. ناهار نخوردن و به جای آن استراحت قیلوله موجب سلامتی و تناسب اندام است. طب سنتی شام را یکی از وعده های اصلی می داند که فواید بسیاری دارد و ترک آن باعث ضعف شدید بدن می شود، اما تاکید می نماید شام را دیروقت نخورید.
بعضی مواد غذایی مانند گوشت گاو، غذا های مانده و کنسرو شده و... دارای طبع سرد و خشک هستند. مصرف ترشی همراه این غذا ها به علت طبع سردآن مضر است و افرادی که سرد مزاج هستند، با مصرف غذا های سرد و مصرف ترشی همراه با این غذا ها دچار بیماری هایی نظیر درد استخوان ها یا ضعف و بی حالی می شوند. در کنار مواد غذایی سرد باید چاشنی هایی با طبع گرم استفاده شود.
همراه غذا های نفاخ از جمله خوراک لوبیا و دیزی آبگوشت ترشی کلم و گل کلم و هفتا بیجار که نفخ معده و روده ایجاد می نمایند، نخورید. همراه با غذا های بطیءالهضم و دیرهضم مانند کباب جگر سیاه، ماهی، تخم مرغ نیمرو و... ترشی بادمجان مصرف نکنید.
خوردن ترشیجات با ماهی باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبد می شود و ابتلا به بیماری های سیستم ایمنی از جمله MS، ویتیلیگو (برص)، گیلن باره و ... را افزایش می دهد پس از خوردن هر نوع ترشی همراه با ماهی پرهیز کنید.
یکی از عادت های ما ایرانیان این است که همراه بعضی غذا ها ماست مصرف می کنیم. ماست از جمله لبنیاتی است که برای بدن لازم و لازم است، اما در صورت مصرف همزمان با بعضی غذا ها مضراتی برای ما دارد. مثلا مصرف ماست با غذا های گوشتی اشتباه است، زیرا مقدار جذب آهن به وسیله بدن کاهش می یابد.
خوردن گوشت و ماست با هم موجب می شود مقدار زیادی کلسیم و آهن وارد بدن شود، اما مقدار جذب آن کمتر از مقدار وجود آن ها در غذا و بدن بوده و مقدار جذب آن ها بسیار کمتر خواهد شد. بعلاوه مصرف همزمان ماست با غذا های گوشتی سبب فراوری بلغم و فساد گوشت در معده و بروز لک و پیس می شود. حتی تا یک ساعت پس از مصرف غذای گوشتی، نیز نباید ماست بخورید.
بعلاوه شما نباید ترشی را به همراه ماست بخورید، زیرا اسیدلاکتیک موجود در ماست به همراه اسید استیک موجود در ترشی برای کسانی که معده حساسی دارند آزاردهنده است.
یکی از غذا های ما در زمستان بورانی اسفناج است. بورانی اسفناج، نرگسی را با ماست نخورید، زیرا اسفناج سرشار از ذخایر آهن 3 مثبت است که باید طی واکنش های خاص در بدن به آهن 2 مثبت مفید تبدیل و جذب شود، اما اگر اسفناج با ماست مصرف شود، کلسیم زیاد ماست می تواند کلاً این فرآیند را مختل کند و آهن اسفناج خیلی راحت از بدن دفع شود. مصرف ماست با اسفناج سبب تشکیل اگزالات کلسیم می شود که عامل اصلی تشکیل سنگ کلیه و مثانه به شمار میرود.
یکی از اشتباهات مردم این است که برنج را همراه با ماست استفاده می نمایند که این باعث افزایش سردی و تری مغز می شود، رطوبت و غلبه سردی در مغز می شود. رطوبت و تری در مغز موجب فراموشی، سستی و تنبلی مغز، کندی فکر، کاهش قوه ادراک، احساس سنگینی در سر، سرگیجه، تشنج، سکته و صرع می شود.
زیاده روی در خوردن عدس سبب غلیظ شدن خون و کند شدن جریان آن در رگ ها می شود، زیرا عدس غذایی سودا زاست پس در مصرف عدس زیاده روی نکنید. طبع عدس سرد و خشک است پس توصیه می شود هنگام مصرف عدسی همراه آن گلپر و دارچین نیز مصرف نمایید تا موجب تعادل خون شود.
مصرف ادویه سبب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش می شود. ادویه را باید صحیح و به میزان مصرف نمود، زیرا اگر بیش از حد از ادویه استفاده نمایید، دچار مسائل گوارشی و درد معده خواهید شد. مصرف ادویه برای افراد صفراوی مضر است.
اگر به میزان، مداوم و بلند مدت از ادویه بهره ببرید، بلغم و سودا شما کاهش یافته و بیماری های ناشی از بلغم و سودا مانند آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش حافظه، صرع، شب ادراری، عفونت های زنانه، افسردگی و ... درمان می شوند.
مصرف غذا های با طبع سرد با یکدیگر اشتباه است. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغم زا هستند. هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و در صورت مصرف زیاد، به تدریج سبب ایجاد غلظت خون، اخلاط نابجا و مضر و فراوری بلغم و سودا در بدن می شوند.
با این غذا های سرد بهتر است ادویه ها و مواد غذایی گرم مثل فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف کنید.
بعضی از مردم به اشتباه سبزی را از برنامه غذایی خود حذف نموده و به جای آن سالاد مصرف می نمایند و این باور را دارند که هر دو سرشار از فیبر هستند پس می توان یکی را حذف و دیگری را جایگزین نمود. سبزی ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین بوده و دارای طبع گرم هستند و به هضم غذا بسیار یاری می نمایند و مانع یبوست می شوند، اما سالاد طبع سردی داشته و سبب اختلال در هضم غذا می شود.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرادید