طرز تهیه مرصع پلو؛ جشنواره مزه ها

به گزارش لنجان بلاگ، مرصع پلو غذای مخصوص مهمانی هاست؛ پس برای سنگ تمام گذاشتن برای مهمان هایتان این غذا را یاد بگیرید و مهمانی بی نظیری را رقم بزنید. البته مهمانی با رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی!

طرز تهیه مرصع پلو؛ جشنواره مزه ها

مواد لازم:

  • مرغ کامل: 1 عدد
  • پیاز: 2 عدد میانه
  • زعفران: 1/3 ق چ
  • مغز گردو: 1/2 لیوان
  • خلال پسته: 1/2 لیوان
  • خلال بادام: 1/2 لیوان
  • خلال پوست پرتقال یا نارنج: 1/3 لیوان
  • کشمش: 1 لیوان
  • زرشک: 1 لیوان
  • زردچوبه: 1/2 ق چ
  • نمک: به اندازه لازم
  • شکر: در صورت نیاز به اندازه لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

1. ابتدا برنج را بشویید و با کمی نمک و آب چند ساعت خیس کنید.

2. سپس موادی نظیر (مرغ، خلال پرتقال، زرشک و کشمش) را که برای تزیین برنج استفاده می شوند آماده کنید.

3. برای این کار هم باید زرشک و کشمش را از 2 ساعت قبل در آب سرد به صورت جداگانه خیس کنید تا اگر احیانا گل و یا سنگ ریزه ای داشت ته نشین شود. سپس مرغ را به چهار قسمت تقسیم کنید و به همراه اندازهی نمک، زردچوبه و 1 عدد پیاز و اندازهی آب بپزید تا گوشت مرغ کاملا پخته شود.

4. مرغ پخته شده را از استخوان جدا کنید و به قطعات کوچک تر برش دهید.

5. همچنین اگر خلال پرتقال یا نارنج شیرین شده تهیه کردید که نیازی نیست برای شیرین شدنش کاری بکنید ولی در غیر این صورت باید خلال ها را چند بار در آب خیس کنید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد در آب جوش یکی دو قول جوش بزنید و آب آن را خالی کنید. این کار را 3 دفعه انجام دهید تا تلخی خلال های پرتقال کاملا از بین برود. بعد از شیرین شدن خلال ها آن ها را در اندازهی روغن داغ بر روی حرارت ملایم به اندازه یکی دو چرخ تفت دهید .

5. در پایان به اندازه یک قاشق سوپ خوری شکر روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید و وقتی خلال ها یکدست شد آن را از روی حرارت بردارید تا در اثر حرارت شکر ذوب شود.

6. زرشک و کشمش را هم بعد از اینکه خوب خیس خوردند از آب بیرون میاوریم و نصف پیاز را با روغن تفت می دهیم و وقتی رنگ پیازها طلایی شد زرشک ها را داخل آن می ریزیم و یک تفت کوچک می دهیم تا زرشک ها نسوزند. اگر هم زرشک ها ترش مزه بودند می توانید یک دو قاشق سوپ خوری شکر به آن اضافه کنید و مزه آن را شیرین کنید.

7. همچنین نصف دیگر پیازها را هم با اندازهی روغن تفت می دهیم و بعد از اینکه رنگ پیاز طلایی شد کشمش را در آن کمی تفت می دهیم و آماده می کنیم.

8. بعد از آماده سازی مواد تزیین پلو، برنج را که از قبل خیس خورده شده آبکش می کنیم و دم می دهیم.

9. مرغ پخته و آماده شده را با زرشک و کشمش مخلوط کنید و در هنگام سرو برنج با نصف چلو مخلوط کنید و اندازهی از برنج را هم با زعفران دم کرده مخلوط کنید و به همراه خلال ها روی برنج بریزید. در آخر هم می توانید اندازهی روغن داغ کنید و روی برنج بکشید.

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 27 آذر 1400 بروزرسانی: 27 آذر 1400 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 1261

به "طرز تهیه مرصع پلو؛ جشنواره مزه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرصع پلو؛ جشنواره مزه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید