طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر به ساده ترین روش
به گزارش لنجان بلاگ، ته چین، این شاهکار آشپزی ایرانی، همواره در فکر ما با مجالس و مهمانی های بزرگ گره خورده است. اما چرا خودمان را محدود کنیم؟ با رعایت چند نکته ساده می توانید حتی برای یک شام خانوادگی کوچک هم یک ته چین بی نظیر و مجلسی داشته باشید. در این مطلب، طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر را به شما آموزش می دهیم تا لذت پخت این غذای خوشمزه را در هر موقعیتی تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
- مرغ به مقدار لازم
- برنج به مقدار لازم
- زعفران دم نموده به مقدار لازم
- تخم مرغ به مقدار لازم
- ماست به مقدار لازم
- زرشک به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- پیاز به مقدار لازم
طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
1. آماده کردن مرغ
اولین مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر درست مثل روش تهیه ته چین ساده این است که مرغ را آماده کنید. برای این کار مرغ را با پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل بپزید و بعد از پخت، ریش ریش کنید سپس مرغ ریش ریش شده را با مقداری زعفران دم نموده مخلوط کنید.
2. آماده کردن برنج ته چین
هم زمان که مرغ شما می پزد برترین زمان است که برنج را هم آماده کنید. برای این کا برنج را آبکش نموده و هم زمان در یک ظرف مناسب، تخم مرغ، ماست، زعفران دم نموده و روغن را با هم مخلوط کنید در نهایت هم برنج آبکش شده را به مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه کنید و خوب هم بزنید.
3. پخت ته چین برای 4 نفر
اکنون در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر، قابلمه را کمی روغن بزنید و بعد نیمی از مخلوط برنج را در ظرف بریزید مرغ ریش ریش شده را روی لایه اول برنج بریزید و بعد لایه دوم برنج را روی مرغ بریزید و سطح آن را صاف کنید. این کار را تا زمانی که لایه آخر برنج باشد ادامه دهید. بعد در قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت میانه قرار دهید، بعد حرارت گاز را کم کنید و حتی یک شعله پخش کن روی شعله گاز قرار دهید و اجازه دهید به مدت 40-45 دقیقه ته چین شما روی حرارت کم بپزد.
نکات تکمیلی برای تهیه ته چین مرغ
ته چین یکی از غذاهای مجلسی و پرطرفدار ایرانی است که با کمی دقت و رعایت نکات زیر می توانید یک ته چین بی نظیر و خوشمزه تهیه کنید.
طرز تهیه ته چین مرغ در فر
یکی از روش های تهیه ته چین، پخت آن در فر است. برای تهیه ته چین به این روش، مخلوط را به همراه لایه مرغ در یک ظرف مناسب فر بریزید و بعد روی آن را با فویل آلومینیومی ببندید و چند سوراخ در فویل ایجاد کنید و داخل فر بگذارید تا با دمای 180 درجه سانتی گراد در یک ساعت بپزد.
نسبت مواد لازم در تهیه ته چین
برای پخت ته چین هم درست مثل هر غذای دیگر باید نسبت مواد را به دقت انتخاب کنید تا طعم و مزه غذا خوب باشد. هر چند باید همواره این نکته را هم به خاطر داشته باشید که می توانید مقدار مواد را بسته به اشخاص، که گاهی بعضی بیشتر غذا می خورند و بعضی کمتر، لحاظ کنید.
اما در کل همان طور که در مواد لازم برای طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر ذکر کردیم، باید برای چهار نفر حدود سه پیمانه برنج ایرانی بهره ببرید و برای این مقدار برنج 2 پیمانه ماست پرچرب به همراه 2 عدد تخم مرغ کافی است.
مقدار زعفران را هم باید با توجه به ذائقه خود در نظر بگیرید.
ماست مناسب برای تهیه ته چین
برترین ماست برای تهیه ته چین ماست چکیده است چون آب ماست می تواند باعث شل شدن و در نهایت وا رفتن ته چین گردد. بنابراین برای تهیه ته چین حتما از انواع ماست چکیده یا ماستی که سفت و پرچرب باشد بهره ببرید.
راه های برای وا نرفتن ته چین بعد از پخت
ته چین یکی از غذاهایی است که تهیه آن کمی ظرافت می طلبد. یکی از مسائل رایجی که در هنگام پخت ته چین ممکن است با آن روبرو شوید، وا رفتن آن پس از پخت است. دلایل مختلفی برای این اتفاق وجود دارد که بعضی از آن ها عبارتند از:
- نسبت نامناسب مواد اولیه: مقدار تخم مرغ، ماست و برنج باید به درستی تنظیم گردد. تخم مرغ نقش چسبندگی را دارد، پس مقدار آن نباید کم باشد.
- هم نزنیدن کافی مواد: مواد باید به خوبی با هم مخلوط شوند تا یکدست شوند.
- فشار ندادن کافی مواد در ظرف: مواد باید به آرامی و با فشار در ظرف فشرده شوند تا به هم بچسبند.
- روغن کم: کف ظرف باید به مقدار کافی روغن زده گردد تا ته چین به آن نچسبد.
- زمان پخت کم: ته چین باید به مقدار کافی بپزد تا کاملا خودش را بگیرد.
- ظرف نامناسب: ظرفی که برای پخت ته چین استفاده می کنید باید مناسب باشد و به راحتی از آن جدا گردد.
برترین روش دم کردن زعفران
با توجه به این که زعفران در تهیه ته چین نقش اساسی بازی می نماید خوب است برترین روش دم کردن زعفران را هم برای آن بهره ببرید. برای این کار زعفران را در هاون بکوبید تا عطرش آزاد گردد بعد آن با کمی آب جوش مخلوط نموده و بگذارید به مدت 15 دقیقه دم بکشد.
هر چند برای دم کردن زعفران از روش های دیگر هم استفاده می گردد، اما روش بالا رایج ترین و برترین روش است.
جلوگیری از بوی زهم تخم مرغ در ته چین
یکی از مسائلی که ممکن است در تهیه ته چین با آن روبرو شوید این است که ته چین شما بوی تخم مرغ بدهد، برای برطرف این مشکل بهتر است تخم مرغ را با نمک، فلفل سیاه، زعفران و البته مقداری گلاب هم بزنید بعد به ماست اضافه کنید.
البته استفاده از زرده تخم مرغ به تنهایی هم روش موثری در روبرو نشدن با بوی تخم مرغ در ته چین است. در نهایت هم خوب است این را بدانید که یکی از روش های تهیه ته چین، تهیه آن بدون تخم مرغ است بنابراین به راحتی آن را حذف کنید.
مقدار استفاده از زرشک در ته چین و نحوه شیرین کردن آن
مقدار زرشک مورد احتیاج برای طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر به سلیقه شما بستگی دارد. برای تهیه زرشک مورد احتیاج ته چین هم ابتدا زرشک را با کمی روغن و شکر تفت دهید تا شیرین و براق گردد بعد به مواد اضافه کنید.
برترین زمان پخت ته چین
برترین زمان پخت ته چین در فر حدود یک ساعت در دمای 180 درجه سانتی گراد است و برای اطمینان از پخت کامل ته چین می توانید با خلال دندان آن را چک کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، یعنی ته چین آماده است.
منبع: کتاب کاله