4 طرز تهیه باقلوا شکلاتی گرم و سرد ، شربت باقلوا باید سرد باشه یا گرم؟

به گزارش لنجان بلاگ، باقلوا شکلاتی یکی از مدرن ترین انواع باقلوا و از انواع دسر لایه لایه و ترد به حساب میاد. این با استفاده از خمیر یوفکا (فیلو)، کره و مواد میانی شکلاتی (ترکیبی از گردو، فندق، بادام یا پسته، پودر کاکائو و شکلات چیپسی) درست می شه. شما می تونید باقلوا شکلاتی رو با خمیر یوفکا یا با خمیر خانگی به صورت کلاسیک یا رولی در فر یا بدون فر روی گاز یا حتی به صورت یخچالی درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه باقلوا شکلاتی به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.

4 طرز تهیه باقلوا شکلاتی گرم و سرد ، شربت باقلوا باید سرد باشه یا گرم؟

طرز تهیه باقلوا شکلاتی با خمیر یوفکا در یک نگاه

برای درست کردن باقلوای شکلاتی با خمیر یوفکا، اول مغزها رو خرد کنید و با پودر کاکائو، شکلات چیپسی و کمی دارچین قاطی کنید تا مایه میانی آماده بشه. قالب مستطیلی تون رو با کره چرب کنید و چند ورق خمیر یوفکا کف قالب بچینید؛ روی هر ورق کره بمالید و از مواد میانی بریزید. این کار رو لایه به لایه ادامه بدید تا مواد تمام بشن و در آخر فقط یه لایه خمیر بذارید و حسابی با کره چربش کنید.

قبل از پخت، باقلوا رو با چاقو به شکل مربع یا لوزی برش بزنید و بعد حدود 30 تا 40 دقیقه در فر 180 درجه بذارید تا طلایی و ترد بشه. در همین فاصله، شربت باقلوا رو با آب، شکر، پودر کاکائو، شکلات و کمی عسل روی حرارت ملایم درست کنید و اجازه بدید سرد بشه. وقتی باقلوا از فر بیرون اومد و تا هنوز داغه، شربت سرد رو روی اون بریزید و حداقل 3 ساعت بذارید در دمای محیط بمونه تا شربت خوب به خوردش بره. در آخر، یه چاقوی تیز رو دوباره از برش ها رد کنید و روی باقلوا رو با پودر پسته یا شکلات آب شده تزئین کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن باقلوا شکلاتی ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه باقلوا شکلاتی با خمیر یوفکا (برای 6 تا 8 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
خمیر یوفکا (فیلو)1 بسته (حدود 20 برگ)
کره (ذوب شده) یا روغن مایع150 گرم
مغز آجیل (مغز گردو یا فندق خرد شده)1 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر کاکائو2 قاشق غذاخوری
شکلات (چیپسی یا رنده شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
دارچین (اختیاری)نصف قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا شکلاتی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
آبنصف لیوان فرانسوی دسته دار
گلوکز یا عسل1 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو1 قاشق غذاخوری
شکلات تخته ای تلخ50 گرم
وانیل یا اسانس شکلاتکمی
پودر پسته، شکلات آب شده یا پودر کاکائوبرای تزیین باقلوا شکلاتی

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 تا 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت باقلوا شکلانی در فر: بین 30 تا 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه باقلوا شکلاتی با خمیر یوفکا در فر

طرز تهیه باقلوا شکلاتی با خمیر یوفکا یا خمیر خانگی به صورت کلاسیک یا رولی در فر یا بدون فر روی گاز یا حتی به صورت یخچالی قابل انجامه. شما می تونید باقلوا شکلاتی رو با استفاده از شکلات چیپسی یا شکلات تخته ای تلخ و نیمه تلخ رنده شده درست کنید.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه باقلوا شکلاتی با خمیر یوفکا، مغز گردوها یا دیگر مغزیجات دلخواه تون رو با چاقو به صورت نگینی طوری خرد کنید که نه خیلی ریز باشن که حالت خمیری پیدا کنن و نه خیلی درشت که بین لایه های یوفکا فاصله بندازن و خمیر ترک بخوره.

برترین حالت اینه که قطعاتش حدودا به میزان نصف دانه عدس باشه. کره رو هم روی حرارت ملایم آب کنید و کنار بذارید تا ولرم بشه. فر رو هم از همین حالا روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا حسابی گرم بشه.

در صورت تمایل، برای خرید کره و انواع مغزیجات مثل گردو می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: مواد میانی باقلوا شکلاتی رو درست کنید

توی یه کاسه نسبتا بزرگ (ترجیحا فلزی یا شیشه ای) یه لیوان گردو یا فندق خرد شده بریزید. بعد، 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو رو روی مغزیجات خرد شده الک کنید تا گلوله نشه و رنگش توی تمام مخلوط پخش بشه. پودر کاکائو باعث می شه مغزیجات خوش رنگ تر بشن و در عین حال، طعم شکلاتی تری بگیرن.

برای خرید پودر کاکائو می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: شکلات و دارچین رو اضافه کنید

حالا نصف لیوان شکلات چیپسی یا شکلات تخته ای رنده شده رو به مواد میانی باقلوا اضافه کنید. اگه از شکلات تخته ای استفاده می کنید، حتما از نوع تلخ یا نیمه تلخ باشه تا شیرینی باقلوا بیش از حد نشه؛ چون شربت باقلوا هم به خودی خود شیرینه. اگه هوا گرمه، شکلات چیپسی رو آخر کار بریزید و زیاد هم نزنید که آب نشه.

در نهایت، نصف قاشق چای خوری دارچین به این مواد اضافه کنید؛ البته، اضافه کردن دارچین کاملا اختیاریه، ولی پیشنهاد می کنیم حذفش نکنید. دارچین در کنار شکلات یه عطر خاص و گرم به باقلوا می ده که طعمش رو متعادل تر می کنه.

برای خرید انواع شکلات مثل شکلات تخته ای تلخ و نیمه تلخ و انواع ادویه ها مثل دارچین می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: مواد میانی باقلوا شکلاتی رو مخلوط کنید

در این مرحله از طرز تهیه باقلوا شکلاتی مجلسی، با یه قاشق چوبی یا کاردک سیلیکونی، مواد رو به آرومی هم بزنید تا همه اجزا یکنواخت ترکیب بشن. نباید زیاد فشار بدید و مواد رو له نکنید؛ فقط در حدی که شکلات و کاکائو به خورد مغزیجات برن. مخلوط نهایی باید یه حالت خشک، دانه دانه و سبک داشته باشه و اصلا خمیری یا مرطوب نباشه.

اگه خواستید طعم باقلوا شکلاتی خاص تر بشه، می تونید چند قطره اسانس وانیل یا شکلات اضافه کنید؛ یا حتی می تونید یه قاشق چای خوری پودر نسکافه بریزید تا مزه اش کمی تلخ تر و معطرتر بشه. روی این کاسه رو با سلفون یا دستمال پارچه ای تمیز بپوشونید تا مواد میانی خشک نشن.

مرحله پنجم: قالب و خمیر یوفکا رو آماده کنید

الان دیگه وقتشه، یه قالب مستطیلی حدود 20×30 سانتی متری انتخاب کنید. کف و دیواره هاش رو با کره ذوب شده حسابی چرب کنید تا خمیرها نچسبن. خمیر یوفکا رو هم باز کنید؛ ولی خیلی مراقب باشید که خشک نشن. چون یوفکا درست مثل کاغذه و اگه خشک بشه، کاملا خورد می شه و اصلا قابل استفاده نخواهد بود. برای جلوگیری از این موضوع، روی خمیرهایی که فعلا نمی خواید بهره ببرید، یه دستمال نخی مرطوب بندازید. مراقب باشید دستمال رو زیادی خیس نکنید؛ وگرنه خمیر یوفکا چسبناک می شه.

برای خرید خمیر یوفکا می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: لایه های باقلوا شکلاتی رو بچینید

در این مرحله از طرز تهیه باقلوا شکلاتی خوشمزه، دو تا سه ورق خمیر یوفکا رو کف قالب بذارید؛ روی هر ورق با قلم مو کره ذوب شده بمالید تا سطح خمیرها کاملا چرب و براق بشه.

بعد حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری از مواد میانی که قبلا با مغزیجات و شکلات آماده کردید رو به طور یکنواخت روی خمیر یوفکای چرب شده پخش کنید. دوباره 2 تا 3 ورق خمیر یوفکا بذارید؛ روی هر لایه خمیر یوفکا، کره بزنید؛ یک لایه از مواد میانی رو به طور یکنواخت پخش کنید. این کار رو تا زمانی ادامه بدید که همه مواد تموم بشن.

برای لایه آخر فقط خمیر بذارید و روی خمیر رو حسابی به کره آغشته کنید تا توی فر طلایی و ترد بشه. در مجموع حدود 15 تا 18 برگ خمیر استفاده می شه. اگه میزان خمیرهاتون کوچیک تر از قالب بود، می تونید 2 برگ خمیر رو کنار هم بذارید و کمی روشون کره بمالید تا به هم بچسبن.

مرحله هفتم: باقلوا شکلاتی رو برش بزنید

قبل از اینکه قالب رو داخل فر بذارید، با یه چاقوی تیز، باقلوا شکلاتی رو به شکل مربع یا لوزی برش بزنید. مراق باشید، خیلی فشار ندید و برش ها رو فقط تا نزدیک کف قالب ایجاد کنید. برش زدن قبل از پخت باعث می شه بعد از شربت ریزی، باقلواها جدا جدا و خوش فرم دربیان. اگه باقلوا شکلاتی رو بعد از پخت برش بزنید، معمولا لایه ها خرد می شن و ظاهر باقلوا خراب می شه.

مرحله هشتم: باقلوا شکلاتی رو بپزید

در این مرحله از طرز تهیه باقلوا استانبولی شکلاتی، قالب حاوی باقلواهای برش خورده رو در طبقه میانی فر گرم بذارید. اجازه بدید، باقلوا حدود 30 تا 40 دقیقه توی فر بپزیه و کاملا طلایی و برشته بشه. از دقیقه 30 به بعد، روند پخت رو هر چند دقیقه یه بار چک کنید. وقتی رنگ باقلوا شکلاتی، طلایی مایل به قهوه ای شد و بوی کره و شکلات کل خونه رو پر کرد، یعنی باقلوا آماده ست. اگه فر برقی دارید، دما رو روی 170 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا باقلوا نسوزه.

مرحله نهم: شربت شکلاتی رو درست کنید

در فاصله پختن و طلایی شدن باقلوا، وقتشه شربت شکلاتی رو آماده کنید. بنابراین، آب و شکر رو توی یه قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا شکر حل بشه و آغاز کنه به جوشیدن. بعد، حرارت رو ملایم کنید و پودر کاکائو رو بریزید؛ این مواد رو به خوبی هم بزنید تا پودر کاکائو گلوله نشه.

برای خرید شکر می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دهم: باقی مواد شربت شکلاتی باقلوا رو اضافه کنید

حالا شکلات تخته ای (رنده شده) و گلوکز (یا عسل) رو هم به این قابلمه اضافه کنید. اجازه بدید این شربت، حدود 5 دقیقه روی حرارت ملایم به آرومی قل بزنه تا کمی غلیظ بشه. غلظت شربت باقلوا شکلاتی نباید در حدی باشه که کش دار شه یا تیره بشه؛ فقط کافیه یه شربت رقیق و براق داشته باشید که وقتی قاشق رو بالا میارید، قطره ها آهسته از نوک قاشق پائین بریزن.

در آخر وانیل یا اسانس شکلات رو اضافه نموده و حرارت رو خاموش کنید. قابلمه حاوی شربت رو کنار بذارید تا شربت کاملا در دمای محیط خنک بشه. این نکته خیلی مهمه؛ چون اگه شربت داغ باشه، باقلوا خمیر می شه! توجه داشته باشید، در فاصله خنک شدن شربت اصلا نباید اون رو هم بزنید؛ وگرنه شربت باقلوا شکلاتی، شکرک می زنه و خراب می شه.

برای خرید عسل می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله یازدهم: شربت خنک رو روی باقلوای داغ بریزید

بعد از اینکه باقلوا رو از فر خارج کردید و وقتی هنوز داغه، شربت سرد رو روی باقلوا بریزید. شربت رو آروم و یکنواخت روی همه سطح پخش کنید تا به همه جا برسه. تضاد دما بین باقلوای داغ و شربت خنک باعث می شه باقلوا ترد بمونه و شربت کامل جذب بشه.

مرحله دوازدهم: باقلوا شکلاتی رو استراحت بدید

بعد از اضافه کردن شربت، قالب حاوی باقلوا شکلاتی رو حداقل برای 3 ساعت در دمای محیط به حال خودش بذارید تا استراحت کنه و طعم ها کاملا به خورد هم برن. اگه به میزان کافی فرصت دارید، بهتره باقلوا شکلاتی رو یه شب تا صبح در دمای محیط استراحت بدید.

مرحله آخر: باقلوا شکلاتی رو برش بزنید و سرو کنید

بعد از گذشت مدت زمان لازم برای استراحت و وقتی باقلوا کاملا خنک شد، یه چاقوی خشک و تمیز رو دوباره از برش های قبلی رد کنید تا تکه ها کاملا جدا بشن. برای تزئین باقلوا شکلاتی می تونید از پودر پسته، شکلات آب شده یا پودر کاکائو بهره ببرید.

باقلوا شکلاتی رو توی ظرف دربسته نگه دارید. در دمای اتاق برای 3 تا 4 روز عالی می مونه؛ ولی اگه هوا گرمه، ظرف حاوی باقلوا شکلاتی رو داخل یخچال بذارید. در این صورت، باقلواها رو حدود نیم ساعت قبل از سرو از یخچال بیرون بیارید تا دوباره ترد و خوشمزه بشه.

روش تهیه باقلوا شکلاتی رولی

طرز تهیه باقلوا شکلاتی رولی در مراحل آماده سازی مایه میانی درست شبیه رسپی اصلیه؛ با این تفاوت که این بار باید 2 تا 3 لایه خمیر یوفکا رو روی سطح کار پهن کنید و با کره ذوب شده چرب کنید؛ بعد میزانی از مواد میانی رو به صورت یکنواخت روی خمیر پخش کنید.

حالا خمیر رو از یک سمت محکم رول کنید تا شکل استوانه ای بگیره. در ادامه، رول باقلوا رو با چاقوی تیز به قطعات 3 تا 4 سانتی متری برش بزنید و داخل قالب چرب شده بچینید. روی هر تکه رو دوباره کره بمالید و قالب رو حدود 30 دقیقه در فر 180 درجه بذارید تا طلایی و برشته بشه. در این فاصله، شربت شکلاتی رو با آب، شکر، پودر کاکائو، شکلات و کمی عسل روی حرارت ملایم درست کنید و بذارید خنک بشه. باقی مراحل رو طبق دستور بالا دنبال کنید.

روش تهیه باقلوا شکلاتی بدون فر روی گاز

طرز تهیه باقلوا شکلاتی بدون فر روی گاز، در مرحله آماده سازی و تهیه مواد کاملا شبیه رسپی اصلیه؛ با این تفاوت که این بار باید کف یه تابه نچسب یا دوطرفه رو با کمی کره چرب کنید. لایه های باقلوا شکلاتی رو طبق دستور بالا بچینید، طوری که لایه آخر فقط خمیر باشه و خوب با کره چرب بشه.

حالا باقلوا رو با چاقوی تیز به شکل لوزی یا مربع برش بزنید. تابه رو روی شعله خیلی ملایم بذارید؛ درب تابه رو ببندید و اجازه بدید حدود 30 تا 40 دقیقه بپزه تا زیرش طلایی و ترد بشه. برای طلایی شدن روی باقلوا، می تونین بعد از پخت، کمی کره روش بمالید و با درب باز، 5 دقیقه دیگه روی حرارت بذارید. اگه از تابه دو طرف استفاده می کنید، می تونید تابه رو برگردونید و طرف دیگه باقلوا رو چند دقیقه روی حرارت ملایم قرار بدید. شعله پخش کن رو نباید فراموش کنید. باقی مراحل رو درست مطابق دستور بالا دنبال کنید.

روش تهیه باقلوا شکلاتی یخچالی

در طرز تهیه باقلوا سرد شکلاتی یا همون باقلوا شکلاتی یخچالی، احتیاجی به فر نیست و همه چی با خمیر یوفکا و یه کرم شکلاتی خوش طعم درست می شه. اول چند ورق خمیر یوفکا رو به میزان قالب تون برش بزنید و یکی یکی توی تابه با کمی کره دو طرفش رو طلایی کنید تا ترد بشن.

بعد برای مواد میانی، کمی خامه قنادی، شکلات تخته ای و پودر کاکائو رو روی حرارت ملایم ذوب کنید تا یه کرم غلیظ و براق به دست بیاد. حالا توی قالب، یه لایه خمیر سرخ شده بذارید و روی خمیر کمی از کرم شکلاتی بریزید؛ بعد یه لایه مغزیجات خرد شده (گردو یا فندق) پخش کنید. این مراحل رو تا جایی تکرار کنید که مواد تموم بشن. روی لایه آخر رو با کرم شکلاتی بپوشونید و کمی پودر پسته یا شکلات چیپسی بریزید. این قالب رو حداقل 3 تا 4 ساعت داخل یخچال بذارید تا باقلوا شکلاتی خودش رو بگیره. بعد از خنک شدن، باقلوا رو برش بزنید و سرو کنید.

برای خرید می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه باقلوا شکلاتی

  • اول از همه، فر رو روشن کنید تا خوب گرم بشه و باقلوا یکنواخت بپزه.
  • خمیر یوفکا خیلی زود خشک می شه؛ پس حتما روی ورق هایی که هنوز استفاده نمی کنید رو با دستمال مرطوب بپوشونید. مراقب باشید، دستمال زیادی خیس نباشه تا خمیر یوفکا چسبناک نشه.
  • کره رو روی حرارت ملایم آب کنید تا نسوزه و طعمش خراب نشه.
  • وقتی لایه ها رو می چینید، کره رو کامل و یکنواخت روی خمیرها بمالید تا باقلوا ترد و طلایی بشه.
  • مغزیجات رو خیلی ریز خرد نکنید تا له نشن و بین لایه ها فاصله نیوفته.
  • اگه هوا گرمه، شکلات چیپسی رو آخر کار اضافه کنید تا آب نشه.
  • قبل از پخت حتما باقلوا رو با چاقوی تیز برش بزنید تا بعد از پخت و شربت ریزی خرد نشه.
  • اگه فر برقی دارین، دما رو حدود 10 درجه کمتر بذارید تا نسوزه.
  • شربت رو روی حرارت ملایم درست کنید تا پودر کاکائو گلوله نشه و ته نگیره.
  • وقتی شربت آماده شد، بذارید کامل خنک بشه؛ چون شربت داغ باعث می شه باقلوا خمیر بشه.
  • شربت سرد رو وقتی باقلوا داغه بریزید تا تردی باقلوا حفظ بشه.
  • بعد از شربت ریزی، باقلوا رو حداقل 3 تا 4 ساعت بذارید بمونه تا شربت به خوبی جذبش بشه.
  • برای نگهداری، باقلوا رو توی ظرف دربسته و جای خنک بذارید تا خشک نشه یا کپک نزنه.
  • اگه داخل یخچال گذاشتید، قبل از سرو حدود نیم ساعت بیرون بذارید تا دوباره ترد بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن باقلوا شکلاتی

باقلوا شکلاتی رو می تونیم بدون فر هم درست کنیم؟

بله، باقلوا رو می تونید روی گاز با تابه دوطرفه درست کنید؛ فقط باید شعله خیلی ملایم باشه و درب تابه رو ببندید تا خمیر در عین تردی، خشک نشه.

به جای خمیر یوفکا می تونیم از خمیر آماده باقلوا استفاده کنیم؟

بله، ولی قبل از استفاده حتما اجازه بدید خمیر منجمد شده در دمای محیط نرم بشه و مراقب باشید خشک نشه.

به جای مغز گردو می تونیم از باقی مغزیجات استفاده کنیم؟

حتما، فندق، بادام یا حتی پسته خرد شده هم عالیه. فقط میزان خرد شدن رو رعایت کنید که نه خیلی ریز باشه نه خیلی درشت.

شربت باقلوا باید گرم باشه یا سرد؟

شربت حتما باید کاملا سرد باشه و وقتی باقلوا هنوز داغه روش بریزید تا تردی باقلوا حفظ بشه.

باقلوا شکلاتی رو تا چند روز می تونیم نگه داریم؟

توی ظرف دربسته و در دمای محیط (اگه هوا خیلی گرم نباشه) برای 3 تا 4 روز عالی می مونه. اگه هوا گرمه، بهتره داخل یخچال بذارید و نیم ساعت قبل از سرو بیرون بیارید تا دوباره ترد بشه.

به جای شکلات چیپسی می تونیم از شکلات تخته ای استفاده کنیم؟

بله، ولی ترجیحا از نوع تلخ یا نیمه تلخ بهره ببرید تا شیرینی باقلوا بیش از حد نشه.

برای باقلوا رولی هم همین نکات درست کردن شربت و خمیر صدق می کنه؟

بله، فقط شکلش فرق داره و باید خمیر رو رول کنید و بعد برش بزنید؛ بقیه مراحل مثل باقلوای لایه ای هست.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 آبان 1404 بروزرسانی: 21 آبان 1404 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 1814

به "4 طرز تهیه باقلوا شکلاتی گرم و سرد ، شربت باقلوا باید سرد باشه یا گرم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 طرز تهیه باقلوا شکلاتی گرم و سرد ، شربت باقلوا باید سرد باشه یا گرم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید