آموزش اشترودل گوشت با خمیر خانگی در 10 مرحله

به گزارش لنجان بلاگ، اشترودل گوشت یکی از خوراکی های بسیار محبوب اتریشی است که هم به صورت کیک و شیرینی و هم به صورت غذا سرو می گردد. ظاهر اشترودل ها، چه به صورت شیرینی و چه به صورت غذا، شبیه هم است ولی موادی که در تهیه هر کدام از آنها استفاده می گردد، فرق می نماید. یکی از متداول ترین انواع اشترودل، اشترودل گوشت است که با خمیر ساده یا هزارلا که بین آن مایه گوشت چرخ نموده واقع شده است، درست می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه اشترودل گوشت، روش درست کردن خمیر اشترودل و نحوه پیچیدن اشترودل را به شما آموزش خواهیم داد.

آموزش اشترودل گوشت با خمیر خانگی در 10 مرحله

طرز تهیه اشترودل گوشت در یک نگاه

برای طرز تهیه اشترودل گوشت، ابتدا خمیر اشترودل را با آرد، آب یا شیر، خمیر مایه، شکر، روغن و نمک آماده کنید. روی خمیر را بپوشانید و در جای گرم به مدت 1 ساعت استراحت دهید تا حجیم گردد. سپس مایه میانی اشترودل گوشت را با پیاز، گوشت چرخ نموده، سیب زمینی سرخ شده، رب گوجه و ادویه های دلخواه درست کنید.

خمیر اشترودل را بعد از استراحت، با وردنه باز کنید و مواد میانی و پنیر پیتزا را در آن بریزید و به صورت نواری یا بافت روی هم بچسبانید. در آخر روی اشترودل ها را با مایه رومال، آغشته کنید. سپس اشترودل ها را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 35 تا 40 دقیقه بپزید.

شما می توانید میزان مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه اشترودل گوشت را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه خمیر جادویی اشترودل گوشت

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد سفید2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب ولرم یا شیر3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 قاشق چای خوری
خمیر مایه فوری1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق مرباخوری
روغن مایع3 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه ماده میانی اشترودل گوشت

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده300 گرم
سیب زمینی2 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد
فلفل دلمه ای1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
پنیر پیتزابه میزان دلخواه

مواد لازم برای تهیه رومال اشترودل گوشت

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
زرده تخم مرغ1 عدد
شیر1 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)1 قاشق غذاخوری
کنجد یا سیاه دانهبه میزان دلخواه
کره یا روغنبرای رومال اشترودل بعد از پخت

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 2 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت اشترودل گوشت: 35 تا 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه اشترودل گوشت با خمیر خانگی

اگر را بلد باشید، درست کردن اشترودل با گوشت چرخ نموده هم برایتان مثل آب خوردن است. در ادامه می توانید طرز تهیه اشترودل گوشت مرحله به مرحله را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید

در ابتدا برای درست کردن خمیر اشترودل، خمیر مایه را در یک کاسه مناسب بریزید و شکر را اضافه کنید. نصف شیر یا آب را به کاسه اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا خمیر مایه و شکر در شیر یا آب حل شوند. بهتر است شیر یا آب، ولرم باشد. سپس روی کاسه را بپوشانید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا حباب هایی روی سطح شیر یا آب ایجاد گردد.

در صورت تمایل می توانید شکر و شیر را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: بقیه مواد خمیر اشترودل را آماده کنید

در ادامه، آرد و نمک را 2 تا 3 بار الک کنید تا کاملا لطیف شده و ناخالصی های آن گرفته گردد. آرد را در یک کاسه مناسب بریزید و وسط آن را گود کنید. بقیه شیر یا آب را به آن اضافه کنید. روغن مایع و خمیر مایه به عمل آماده را در آرد گود شده بریزید.

برای خرید آرد و نمک می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله سوم: خمیر اشترودل را درست کنید

سپس با دست آغاز به ورز دادن خمیر کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه خمیر را ورز دهید تا کاملا جمع گردد. ممکن است بسته به نوع آرد، به آرد یا آب بیشتری احتیاج داشته باشید. در این صورت، به طور کنترل شده، این مواد را اضافه کنید. در نهایت خمیر باید کاملا منسجم گردد و به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا حجم آن دوبرابر گردد.

مرحله چهارم: مواد میانی اشترودل گوشت را آماده کنید

در فاصله آماده شدن خمیر، سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. فلفل دلمه ای را هم بعد از شستن و گرفتن دانه های آن، نگینی خرد کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. سیب زمینی ها را در روغن داغ بریزید و تفت دهید تا کمی طلایی شوند. بعد آنها را بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

شما می توانید روغن سرخ کردنی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: گوشت چرخ نموده را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه فیلینگ اشترودل گوشت، پیازهای خرد شده را در تابه بریزید و در صورت لزوم، کمی روغن اضافه کنید. پیازها را تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند. بعد گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و با پیازها تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. سپس فلفل دلمه ای های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.

پیاز داغ آماده را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله چهارم: مایه میانی اشترودل گوشت را آماده کنید

در ادامه، گوشت چرخ نموده را در یک سمت تابه جمع کنید و رب گوجه () را در سمت خالی تابه بریزید و تفت دهید تا هم رنگ باز کند و هم طعم خام آن گرفته گردد. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را هم اضافه کنید. سیب زمینی های سرخ شده را هم در تابه بریزید. همه مواد را با هم ترکیب کنید.

انواع ادویه معطر غذا و رب گوجه فرنگی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله پنجم: مایه اشترودل گوشت را بپزید

درب تابه را بگذارید و شعله را کم کنید یا زیر تابه را شعله پخش کن بگذارید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا مایه اشترودل کمی بپزد و طعم ادویه ها و رب به خورد مواد برود. سپس شعله زیر تابه را خاموش کنید و اجازه دهید مواد فیلینگ گوشت، از دما بیفتد و کمی سرد گردد. در این فاصله، خمیر اشترودل را فرم دهید.

مرحله ششم: خمیر اشترودل را چانه کنید

برای فرم دادن خمیر اشترودل، خمیر که استراحت کرد و حجم آن دوبرابر شد، دوباره کمی آن را ورز دهید. روی یک سطح مثل کابینت یا کانتر اشپزخانه، کمی آرد بپاشید. خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم نموده و به صورت گرد، چانه کنید. یک چانه را روی سطح آردپاشی شده بگذارید و بقیه چانه ها را به کاسه برگردانید و روی آن ها را بپوشانید تا خشک نشوند.

مرحله هفتم: خمیر را پهن کنید

خمیر روی سطح را با وردنه باز کنید تا به شکل مستطیل دربیاید. خمیر باید نازک گردد و ضخامت آن به زیر نیم سانتی متر برسد. 1/4 از مواد میانی اشترودل گوشت را وسط خمیر به صورت طولی بریزید و روی آنها، به میزان دلخواه پنیر پیتزا بپاشید. اطراف خمیر را به صورت نواری با کاتر یا چاقو، برش بزنید.

برای خرید پنیر پیتزا می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله هشتم: اشترودل گوشت را بپیچید

سپس ابتدا و انتهای خمیر را روی مواد میانی بگذارید تا مواد بیرون نریزد. بعد، نوارهای اطراف را یکی در میان روی هم بگذارید، طوری که مواد میانی، زیر این نوارهای بافته شده، پنهان شوند. اشترودل را که پیچیدید، روی آن را بپوشانید تا خشک نگردد. سپس بقیه خمیر و مایه میانی اشترودل گوشت را به همین شکل آماده کنید.

مرحله نهم: اشترودل های گوشت را رومال کنید

اشترودل ها که آماده شدند، کف یک سینی فر را کمی چرب کنید و اشترودل ها را در سینی با فاصله بگذارید. فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. در یک کاسه، زرده تخم مرغ، شیر و زعفران دم نموده را بریزید و کاملا هم بزنید تا یکدست گردد. با برس آشپزی، از مایه رومال روی اشترودل ها بمالید. در آخر کمی کنجد یا سیاه دانه روی اشترودل ها بپاشید.

برای تهیه تخم مرغ، زعفران با کیفیت و کنجد می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله دهم: اشترودل های گوشت را در فر بگذارید

در آخرین مرحله از طرز تهیه اشترودل گوشت، وقتی فضای داخل فر گرم شد، سینی اشترودل را در طبقه وسط آن بگذارید. حدود 35 تا 40 دقیقه صبر کنید تا خمیر اشترودل و مواد میانی آن اشترودل گوشت، کاملا بپزد.

مرحله آخر: اشترودل گوشت را سرو کنید

در نهایت اشترودل ها را از فر بیرون بیاورید و روی آنها را کمی کره بمالید. اشترودل ها را به همراه سس () یا دیپ دلخواه سرو کنید.

شما می توانید انواع سس غذا یا سس ساندویچ را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

روش تهیه اشترودل گوشت در تابه و بدون فر

اگر فر یا توستر در دسترس ندارید، می توانید اشترودل گوشت را در تابه بپزید. در این صورت، یک تابه را به مدت 15 دقیقه روی حرارت بگذارید و درب آن را بگذارید تا داخل آن گرم گردد. اشترودل ها را مطابق روش بالا، آماده کنید، بپیچید و رومال کنید. سپس کف تابه، کاغذ روغنی بگذارید و اشترودل ها را در آن بچینید.

درب تابه را ببندید و حدود 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. بعد اشترودل ها را برگردانید و سمت دیگر آن را هم بپزید. بهتر است زیر تابه را شعله پخش کن بگذارید تا اشترودل ها ته نگیرند و نسوزند. بعد از پخت اشترودل های گوشت، آنها را از تابه بیرون بیاورید و در ظرف سرو بگذارید و با سس دلخواه خود میل کنید.

نکات مهم در طرز تهیه اشترودل گوشت

  • برای تهیه خمیر اشترودل باید به خوبی آن را ورز دهید چون چسبندگی خمیر، با ورز دادن بیشتر، کم می گردد.
  • برای طرز تهیه اشترودل گوشت با خمیر هزارلا، این خمیر را می توانید در خانه تهیه نموده یا از فروشگاه ها به صورت آماده کنید. این خمیر زود خشک می گردد. پس باید سرعت عمل داشته باشید و تا زمانی که نمی خواهید از آن بهره ببرید، از فریزر یا یخچال بیرون نیاورید.
  • برای طرز تهیه اشترودل گوشت در توستر، مانند روش اول عمل کنید و دمای آن را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا به مدت 20 دقیقه بپزد.
  • در طرز تهیه اشترودل گوشت، می توانید در مایه میانی از سیب زمینی، قارچ، نخود فرنگی، هویج، ذرت و سبزی های معطر دلخواه بهره ببرید.
  • برای طرز تهیه اشترودل گوشت رژیمی، پنیر پیتزا را حذف کنید.
  • برای جلوگیری از خشک شدن خمیر اشترودل گوشت در زمان پخت، می توانید یک کاسه کوچک را پر از آب کنید و در فر بگذارید تا محیط داخل فر مرطوب بماند.
  • به جای استفاده از گوشت چرخ نموده می توانید از سویا یا از ترکیب گوشت چرخ نموده و سویا بهره ببرید.
  • برای تهیه اشترودل گوشت حلزونی با خمیر هزارلا، خمیر را به صورت طولی یا رولی بپیچید و رول ها را دور هم بپیچید تا شکل دایره ای بگیرد. سپس روی اشترودل را با مواد رومال، آغشته کنید و آنها را در فر یا تابه بپزید.

فوت و فن های خوشمزه شدن اشترودل گوشت

اشترودل گوشت با چه خمیری پخته می گردد؟

برای تهیه اشترودل گوشت می توانید از خمیر هزارلا، خمیر یوفکا و خمیر نانوایی بهره ببرید. این خمیرها را خودتان می توانید در خانه تهیه نموده یا به صورت آماده بخرید.

برای نرم شدن اشترودل گوشت پس از پخت چه کنیم؟

زمانی که اشترودل گوشت را از فر بیرون آوردید، بلافاصله آن را در دستمال نخی بپیچید تا گرمای آن حفظ گردد و حالت خشک و شکننده نگیرد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1404 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 1790

به "آموزش اشترودل گوشت با خمیر خانگی در 10 مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش اشترودل گوشت با خمیر خانگی در 10 مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید