طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی رستورانی به 4 روش

به گزارش لنجان بلاگ، میرزا قاسمی یک غذای ساده و پر طرفدار شمالی است که امروزه به عنوان یک پیش غذا یا یا یک در تمام شهرها پخته می شود. میرزا قاسمی با گوجه و بادمجان کبابی یا آبپز درست می شود. همچنین طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک، میرزا قاسمی با گردو و میرزا قاسمی با گردو هم مرسوم است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید میرزا قاسمی نام حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه قاجار بود. او این غذا را ابداع کرد و به همین دلیل چنین نامی برای این غذا انتخاب شده است. این مطلب سرویس در مجله خبرنگاران را به طرز تهیه میرزا قاسمی اصل گیلانی مرحله به مرحله به 4 روش مختلف، تمام فوت و فن های میرزا قاسمی و فیلم آموزش تهیه میرزا قاسمی اختصاص داده ایم.

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی رستورانی به 4 روش

مواد لازم میرزا قاسمی مجلسی برای 4 نفر

اندازه کالری در 100 گرم میرزاقاسمی: 145 کالری

مدت زمان آماده سازی و پخت میرزا قاسمی: 1 ساعت

  • بادمجان: 5 عدد میانه
  • گوجه فرنگی: 2 عدد
  • سیر: 1 بوته
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه لازم
  • روغن سرخ کردنی: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه میرزا قاسمی ساده

مرحله اول؛ کبابی کردن بادمجان ها

در اولین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی خانگی به روش سنتی شمالی باید بادمجان ها را به خوبی بشویید. سپس آن ها را به نوبت روی آتش یا شعله گاز بگیرید تا کبابی شوند. برای این کار باید بادمجان ها را آن قدر کبابی کنید که پوست بادمجان کاملاً بسوزد و ترد شود.

داخل بادمجان هم باید حتما مغز پخت شود. برای این که طعم بادمجان کبابی شما مجذوب کننده تر شود، در صورت امکان بهتر است آن ها را روی زغال کبابی کنید. به این ترتیب بادمجان عطر دودی بیشتری می گیرد و خوشمزه تر می شود.

مرحله دوم؛ ساطوری کردن بادمجان ها

بعد از اینکه همه بادمجان ها را کبابی کردید، باید اجازه دهید کمی سرد شوند. سپس پوست بادمجان ها را جدا کنید. برای این که پوست بادمجان کبابی راحت تر گرفته شود، بهتر است بعد از پخت آن را زیر شیر آب سرد بگیرید.

در نهایت نیز بادمجان ها را کمی زیر آب بگیرید تا ذرات پوست سوخته به طور کامل از سطح بادمجان تمیز شوند. سپس بادمجان ها را روی تخته آشپزی بگذارید و کاملاً ساطوری کنید. بسیاری از افراد در این مرحله بادمجان را با استفاده از گوشت کوب دستی له می کنند.

مرحله سوم؛ خرد کردن گوجه ها

در طرز تهیه میرزا قاسمی سنتی بهتر است گوشت گوجه ها را بگیرید و خرد کنید. اما در صورت تمایل می توانید گوجه ها را رنده کنید و به میرزا قاسمی شمالی اضافه کنید. برای خرد کردن گوجه ها باید آن ها را بشویید. سپس در یک ظرف قرار دهید و اندازهی آب جوش روی گوجه ها بریزید. حالا می توانید پوست گوجه ها را به راحتی جدا کنید. سپس گوجه فرنگی ها را به قطعات ریز خرد کنید.

مرحله چهارم؛ سرخ کردن سیر میرزا قاسمی

در چهارمین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی ساده باید را آماده کنید. سیر مهم ترین طعم دهنده میرزا قاسمی است که اگر به اندازه از آن استفاده نکنید، طعم غذای شما آن چنان که باید لذیذ و خوشمزه نخواهد شد. برای درست کردن سیر باید ابتدا آن را با آب فراوان بشویید. سپس پوست سیرها را جدا کنید. با استفاده از رنده ریز و یا گوشتکوب تمام سیرها را له و ریز کنید.

سپس یک ماهیتابه با اندازهی روغن را روی گاز قرار دهید. اجازه دهید روغن کمی داغ شود. بعد سیرهای خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید سیرها کمی سرخ شوند. سپس کمی زردچوبه به سیر اضافه کنید تا همراه با روغن و سیر خرد شده سرخ شود.

مرحله پنجم؛ سرخ کردن همه مواد میرزا قاسمی

در این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی سنتی و بعد از این که سیر سرخ شد، بادمجان های کبابی خرد شده را همراه با گوجه فرنگی خرد شده به ماهیتابه اضافه کنید. همه مواد را با هم ترکیب کنید تا خوب سرخ شوند. باید به اندازه ای مواد را سرخ کنید که آب آن ها کشیده شود. بسیاری از افراد در این مرحله ابتدا گوجه فرنگی را اضافه می کنند و بعد از اینکه آب آن کمی بخار شد، بادمجان ها را به آن اضافه می کنند.

مرحله ششم؛ اضافه کردن تخم مرغ به میرزا قاسمی

در این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی با گوجه باید اندازهی نمک و فلفل سیاه به مواد بزنید و خوب ترکیب کنید. سپس مواد میرزا قاسمی که حالا خوب سرخ شده و به روغن افتاده اند را در یک سمت ماهیتابه قرار دهید.

در طرف دیگر ماهیتابه تخم مرغ ها را بریزید. با یک قاشق تخم مرغ ها را خوب هم بزنید تا کاملاً یک دست شوند. در حین سرخ شدن تخم مرغ ها آن ها را هم بزنید تا به صورت هم زده سرخ شوند. می توانید این کار را در یک ماهیتابه جداگانه نیز انجام دهید. بعد از اینکه تخم مرغ به طور کامل پخته شد، آن را با سایر مواد ترکیب کنید.

مرحله هفتم؛ سرو کردن میرزا قاسمی شمالی

در آخرین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی و بعد از اینکه غذا به طور کامل پخته شد، آن را در یک ظرف مناسب سرو کنید. می توانید برای تزیین میرزا قاسمی به جای تخم مرغ هم زده یک عدد نیمروی کامل درست کنید و روی آن قرار دهید. ریختن اندازهی پیازچه یا جعفری خرد شده روی میرزا قاسمی نیز روش مناسبی برای تزیین آن است.

می توانید میرزا قاسمی را همراه با ، و میل کنید. یا آن را به عنوان پیش غذا در کنار سایر غذاها و همراه با نان سرو نمایید.

طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو

به طور معمول در طرز تهیه میرزا قاسمی رشتی از گردو استفاده نمی شود. اما در طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی با گردو و در صورتی که دوست دارید یک میرزا قاسمی شمالی خاص تهیه کنید، می توانید اندازهی مغز گردو را خرد کنید. در این صورت گردو را در انتهای مراحل پخت میرزا قاسمی به آن اضافه نمایید. تزیین کردن میرزا قاسمی مجلسی با مغز گردو نیز ایده فوق العاده ای برای مجذوب کننده تر شدن این غذا محسوب می شود.

بیشتر بخوانید طرز تهیه جوجه کباب تابه ای

طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک

در طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک، مانند روش قبل، بادمجان ها را کبابی و پوره کنید. سپس سیرها را سرخ کنید و بادمجان ها را در آن تفت دهید. را به بادمجان ها اضافه کنید ولی دیگر از و برای روی آن استفاده نکنید. در این روش، میرزا قاسمی طعم بسیار نزدیکی به کشک بادمجان خواهد داشت.

طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ

در طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، اول سینه یا فیله مرغ را با یک پیاز، نمک، زردچوبه و فلفل، آبپز کنید. اگر از مرغ با استخوان استفاده می کنید، بعد از پخت، استخوان ها را جدا کنید و مرغ را ریش ریش کنید.

بادمجان ها را به روش اول، کبابی کنید. سیر داغ درست کنید و را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بادمجان ها را اضافه کنید و تفت دهید. بقیه مراحل را مانند بالا ادامه دهید. می توانید اندازهی از مرغ های رشته شده را کنار بگذارید و برای تزیین روی میرزا قاسمی، استفاده کنید.

نکات کاربردی در طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی

* استفاده از گوجه فرنگی و پیاز در طرز تهیه میرزا قاسمی اختیاری است و برای طعم و بوی دلپذیرتر به کار می رود.

*میرزا قاسمی را می توانید در ظرف مناسب به همراه سبزی خوردن و نان سرو کنید. یا مثل گیلانی ها، میرزا قاسمی را با برنج کته میل کنید.

* علاوه بر روش های بالا برای آماده کردن بادمجان، حتی می توانید بادمجان ها را در روغن سرخ کنید. در این صورت حتما از قبل، تلخی بادمجان را بگیرید.

بیشتر بخوانید: روش های سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن

*کالری 100 گرم میرزا قاسمی در حالت عادی که با بادمجان کبابی و گوجه فرنگی درست شود، 145 کیلو کالری برآورد می شود.

*بهتر است برای تهیه میرزا قاسمی از بادمجان های کوچک و قلمی کم تخم استفاده کنید.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه میرزا قاسمی رستورانی

  • برای درست کردن میرزا قاسمی با بادمجان آبپز یا کبابی بهتر است از بادمجان های قلمی شیرین و باریک استفاده کنید.
  • در طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی اصیل تنها از بادمجان کبابی استفاده می شود. اما بسیاری از رستوران ها برای اینکه میرزا قاسمی چرب تر و خوشمزه تر شود، از بادمجان سرخ شده استفاده می کنند. اگر دوست دارید در طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی از بادمجان سرخ شده استفاده کنید، بهتر است اندازهی بادمجان کبابی نیز در کنار آن قرار دهید تا میرزا قاسمی شما عطر مجذوب کننده تری بگیرد.
  • یکی از مهم ترین دلایل خوشمزه شدن میرزا قاسمی رشتی این است که گوجه و بادمجان آن را خوب سرخ کنید و اجازه دهید کاملاً به روغن بیفتد.
  • بسیاری از افراد میرزا قاسمی شمالی را با تخم مرغ فراوان دوست ندارند. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید، برای درست کردن این اندازه میرزا قاسمی می توانید از تعداد تخم مرغ کمتری استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه و فوت و فن های کله جوش

  • برای درست کردن میرزا قاسمی رشتی به هیچ عنوان سیر را حذف نکنید، اما در صورت تمایل می توانید اندازه سیر را به چند حبه کاهش دهید.
  • برای اینکه میرزا قاسمی شمالی شما رنگ قرمز تر و مجذوب کننده تری به خود بگیرد، می توانید اندازهی رب گوجه فرنگی را سرخ کنید و بعد از اضافه کردن گوجه و بادمجان، به غذا اضافه کنید.
  • برای درست کردن میرزا قاسمی با کدو می توانید از کدوی آب پز شده به جای بادمجان استفاده کنید.
  • هر چند که میرزا قاسمی رشتی نیاز به روغن دارد و طعم آن بدون روغن هیچ وقت به این خوشمزگی نخواهد شد، اما در صورتی که دوست دارید این غذا را به صورت رژیمی آماده کنید، می توانید بادمجان کبابی را به گوجه ای که آب آن بخار شده اضافه کنید و این میرزا قاسمی را کاملاً بدون روغن نیز تهیه نمایید. کالری میرزا قاسمی به اندازه روغنی که در این غذا استفاده می کنید، وابسته است. اگر میرزا قاسمی را با بادمجان آبپز یا کبابی به صورت رژیمی آماده کنید، یک غذای گیاهی کم کالری و رژیمی محسوب می شود.
  • طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک به هیچ عنوان در روش اصیل آن طبخ نمی شود. در واقع زمانی که به میرزا قاسمی کشک اضافه کنید این غذا دیگر میرزا قاسمی نیست و کشک بادمجان محسوب می شود.

ایده هایی برای تزیین میرزا قاسمی

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 مرداد 1401 بروزرسانی: 5 مرداد 1401 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 1467

به "طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی رستورانی به 4 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی رستورانی به 4 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید