شکر پلو یکی از خوش طعم ترین غذاهای محلی شیراز به شمار می رود
به گزارش لنجان بلاگ، سیری در ایران/ براساس آخرین گزارش های منتشر شده، شکر پلو یکی از خوش طعم ترین غذاهای محلی شیراز به شمار می رود.
یکی دیگر از غذاهای محلی شیراز که شیرین است، شکر پلو هست. این غذا در میان شیرازی ها بسیار محبوب بوده و شکر، برنج، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و زعفران مواد تشکیل دهنده آن بشمار می روند.
برنج را از حداقل 4 ساعت قبل در آب ولرم و میزانی نمک خیس کنید. یک پیمانه آب را در قابلمه بریزید و میزانی شکر به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. خلال نارنج، پوست نارنگی یا پوست پرتقال را در یک قابلمه دیگر پر از آب جوش بریزید. سپس آنها را آبکش کنید. این کار را سه بار تکرار کنید تا تلخی خلال ها کاملا گرفته گردد. خلال نارنج، پوست نارنگی یا پوست پرتقال آبکش شده را به مدت 5 دقیقه در قابلمه آب و شکر بریزید و بجوشانید تا شیرین شوند. خلال را از آب و شکر دربیاورید.
خلال بادام و پسته را در میزان کمی گلاب برای نیم ساعت خیس کنید تا کمی نرم شوند و عطر گلاب را به خود بگیرند. سپس آنها را آبکش کنید. خلال بادام و پسته را به خلال پوست نارنگی یا پوست پرتقال بیفزایید. خلال ها را در میزانی روغن روی حرارت میانه تفت دهید و برای تزئین پلو کنار بگذارید. شکر را در قابلمه ای جداگانه با دو لیوان آب و گلاب برای 5 دقیقه بجوشانید تا شکر غلیظ گردد و به صورت شیره در بیاید. زعفران را با میزانی آب جوش مخلوط کنید و به شکر بیفزایید. سپس 2 قاشق غذاخوری روغن را در آن بریزید. شهد را کنار بگذارید.
یک قابلمه نسبتا بزرگ را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. آب برنج را خالی کنید و آن را در قابلمه آب در حال جوش بریزید. میزانی زردچوبه به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا برنج به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزد. پس از اینکه دانه های برنج کمی نرم شدند اما هنوز مغز آنها سفت بود، برنج را آبکش کنید. کف قابلمه مورد نظر میزانی روغن بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس ته دیگ مورد نظرتان را در آن بچینید و برنج را روی آن بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا برنج برای 20 دقیقه دم بکشد.
قبل از دم کشیدن کامل برنج، آن را با یاری کفگیر به آرامی به یک آبکش منتقل کنید. زیر آبکش یک سینی قرار دهید و نیمی از شهد آماده شده را به آرامی روی برنج بریزید و مخلوط کنید. برنج را دوباره دم کنید و پس از 20 دقیقه، بقیه شهد به علاوه شهد به جامانده در سینی را روی برنج بریزید. توجه کنید که در این مرحله شعله گاز باید کم باشد. پس از گذشت 20 دقیقه از ریختن شهد، شکر پلوی شما آماده است.
برای پخت خورش قیمه، ابتدا لپه را خیس کنید. سپس یک پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. پیازها را در میزانی روغن تفت دهید تا نرم شوند. در ادامه، گوشت قیمه ای را در پیازها بریزید و کمی تفت دهید. لپه ها را آبکش کنید و در مخلوط گوشت و پیاز بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی لپه گرفته گردد. رب گوجه فرنگی را همراه با روغن و فلفل در ظرفی دیگر سرخ کنید و به گوشت و لپه بیفزایید. سپس در قابلمه آب بریزید و اجازه دهید تا خورش قیمه روی حرارت ملایم جا بیفتد. در اواخر پخت، نمک و زعفران دم نموده را به خورش قیمه اضافه کنید. شکر پلوی شیرازی را با خلال بادام، پسته و پوست نارنگی تزئین نموده و با خورش قیمه و سالاد شیرازی سرو نمایید.
منبع: همگردی