دستور پخت یک پلو محلی خوشمزه از چهارمحال و بختیاری

به گزارش لنجان بلاگ، در این مطلب می خواهیم طرز تهیه دمپخت ماش را به شما آموزش دهیم.

دستور پخت یک پلو محلی خوشمزه از چهارمحال و بختیاری

به گزارش، دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می باشد. این پلو خوشمزه را می توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت های سفید و قرمز نیز بهره ببرید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد.

متاسفانه امروزه از ماش خیلی کم و به ندرت استفاده می شود و بیشتر مردم نمیدانند که به چه صورت باید با ماش غذا درست نمایند. اما ما امروز و در اینجا به شما می گوییم که خود ماش به تنهایی چقدر خاصیت دارد تا این ماده خوشمزه را در غذا های خود قرار دهید و از آن بیشتر بهره ببرید. ماش گیاهیست که بومی هندوستان است، اما امروزه در بعضی از نقاط ایران نیز کشت می شود.

در ایران معمولا این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته می شود. فصل برداشت این گیاه پاییز است زمانی که دانه های آن سفت و غلاف آن سیاه یا زرد شده اند. استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش و در جنوب هند باز می شود. در تایلند آثاری از استفاده و کشت ماش در 2200 سال پیش، کشف شده است. ماش در چین به سویای سبز معروف است. مصرف ماش آمریکا سالانه بیش از ده میلیون تن می باشد که بیش از 75% ماش مصرفی این کشور از خارج وارد می شود.

یکی از مهمترین خواص ماش، کاهش میزان کلسترول بدن است. مطالعات نشان داده اند، آنتی اکسیدان های موجود درماش از ایجاد رادیکال های آزاد در خون جلوگیری می نمایند. از دیگر خواص ماش، کنترل و کاهش میزان التهاب است که می تواند از قلب در برابر بیماری های قلبی محافظت کند. ماش دارای آنتی اکسیدان های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان یاری می نماید. مطالعات نشان می دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری است و از DNA در برابر آسیب ها و جهش ها محافظت می نماید.

ماش: یک پیمانه

برنج: 2 پیمانه

نمک: به مقدار لازم

آب: 2.5 پیمانه

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

1. ابتدا ماش از قبل خیس خورده را در نیم لیتر آب و کمی نمک روی آتش ملایم می پزیم.

2. پس از پخت دانه های ماش یک پیمانه آب سرد اضافه می کنیم.

3. پوست ماش را که روی آب شناور می شود با کفگیر می گیریم و آب کش می کنیم و کنار می گذاریم.

4. برنج را مانند چلو ساده آب کش می کنیم.

5. سپس ماش پخته شده را با برنج مخلوط می کنیم.

6. مخلوط برنج و ماش را با کفگیر روی آب روغن می ریزیم و دیگ را روی شعله می گذاریم تا دَم بکشد.

7. در نهایت نیم پیمانه آب روغن روی برنج می دهیم.

8. دَم کنی می گذاریم و شعله را ملایم می کنیم.

9. بعد از 45 دقیقه ماش پلو دم کشیده است.

10. گاهی کمی زیره به این پلو اضافه می نمایند.

منبع: غذالند

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 10 اسفند 1398 بروزرسانی: 28 فروردین 1399 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 64

به "دستور پخت یک پلو محلی خوشمزه از چهارمحال و بختیاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت یک پلو محلی خوشمزه از چهارمحال و بختیاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید