طرز تهیه نخود پلو با مرغ با نخود سبز

به گزارش لنجان بلاگ، نخود پلو یکی از غذاهای اصیل و خوش طعم ایرانی است که ترکیبی متعادل از برنج، نخود و مرغ را در کنار هم قرار می دهد. این غذا نه تنها از نظر طعم، بلکه از نظر ارزش غذایی هم یک انتخاب کامل برای وعده ناهار یا شام خانوادگی است. نخود پلو با مرغ برخلاف ظاهر ساده اش، اگر با دقت و زمان مناسب تهیه گردد، عطری دل انگیز و طعمی لذت بخش دارد. طرز تهیه پلو یونانی را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه نخود پلو با مرغ با نخود سبز

مواد لازم برای طرز تهیه نخود پلو با مرغ

  • برنج ایرانی 3 پیمانه
  • مرغ (سینه یا ران) 4 تکه میانه
  • نخود فرنگی 1 پیمانه
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • زردچوبه 1 قاشق چای خوری
  • دارچین 0/5 قاشق چای خوری
  • زعفران دم نموده 3 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • هل یا برگ بو (اختیاری برای طعم دهی مرغ) 1 عدد

مراحل طرز تهیه نخود پلو با مرغ

مرحله اول: خیساندن برنج و نخود

نخودها را چند ساعت قبل با مقدار زیادی آب خیس کنید. اگر از نخودهای سبز خشک شده استفاده می کنید، 12 تا 24 ساعت زمان برای خیس خوردن ضروری است. برنج را هم 2 تا 3 ساعت قبل از پخت در آب و نمک خیس کنید.

مرحله دوم: پخت نخودها

نخودها را با کمی آب و نمک بپزید تا کاملا نرم شوند. برای جلوگیری از نفخ نخود، بهتر است آب اول پخت را دور بریزید و سپس با آب تازه آن ها را بپزید. نخودها باید طوری پخته شوند که له نشوند ولی کاملا پخته باشند.

مرحله سوم: پخت مرغ

در یک قابلمه، پیاز را خلالی خرد نموده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس تکه های مرغ را اضافه کنید و همراه با زردچوبه و فلفل، خوب تفت دهید تا دو طرف آن کمی طلایی گردد.

در این مرحله، کمی رب گوجه فرنگی اضافه کنید و آن را با مرغ تفت دهید. سپس 1 تا 2 لیوان آب اضافه نموده و اجازه دهید مرغ ها با درب بسته و حرارت ملایم، کاملاً بپزند و آب آن ها غلیظ گردد. می توانید کمی زعفران دم نموده هم به مرغ اضافه کنید.

مرحله چهارم: آماده سازی مواد میانی پلو

نخود پخته شده را به ماهیتابه مرغ اضافه کنید. اگر بخواهید طعم ادویه در غذا برجسته تر باشد، می توانید کمی زعفران به نخودها اضافه کنید. این مخلوط باید عطر خوشایندی پیدا کند.

مرحله پنجم: آبکش کردن برنج

در قابلمه ای آب را به جوش آورده و برنج را اضافه کنید. پس از چند دقیقه جوشیدن، زمانی که مغز برنج کمی نرم شد ولی هنوز کاملا پخته نشده بود، آن را آبکش کنید.

مرحله ششم: دم گذاری نخود پلو

ته قابلمه را کمی روغن بریزید و در صورت دلخواه ته دیگ نان یا سیب زمینی بچینید. سپس یک لایه از برنج، یک لایه از مخلوط نخود، و چند تکه از مرغ را به صورت لایه ای در قابلمه بریزید.

این لایه ها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. در پایان، کمی زعفران روی سطح برنج بریزید و دم کنی بگذارید. برنج را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم دهید.

نکات کلیدی برای تهیه نخود پلو با مرغ خوش طعم

نخود پلو با مرغ، غذایی ساده و در عین حال مقوی است که اگر با رعایت چند نکته کلیدی تهیه گردد، طعمی لذیذ و خاطره انگیز خواهد داشت. از انتخاب برنج مناسب گرفته تا نحوه پخت نخودها و استفاده از ادویه جات، همگی بر کیفیت نهایی این غذا تاثیر دارند.

تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی

برای نخود پلو سنتی بهتر است از نخود آبگوشتی استفاده گردد. نخود فرنگی بافت نرم تری دارد و در فرایند پخت له می گردد. طرز تهیه نخود فرنگی پلو با مرغ ساختار متفاوتی دارد و نباید با نخود پلو سنتی اشتباه گرفته گردد.

در روش طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی، اگرچه بسیاری از افراد از کنسرو نخود استفاده می نمایند، اما استفاده از نخود آبگوشتی خیس خورده باعث می گردد طعم طبیعی نخودها در غذا حفظ گردد. برای این کار، نخود را از شب قبل با آب و کمی نمک خیس نموده و روز بعد با زردچوبه و کمی سیر بپزید. طرز تهیه آلبالو پلو را در خبرنگاران بخوانید.

مرغ را ریش ریش کنید تا بافت نرم تری در غذا داشته باشید

اگر در پی بافتی لطیف و هماهنگ در غذا هستید، مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و همراه با ادویه و پیاز تفت دهید. این مدل از پخت به ویژه برای کسانی که طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش را می خواهند یاد بگیرند، بسیار کاربردی است. افزودن زعفران دم نموده به مرغ، طعم و رنگ غذا را دوچندان می نماید.

برای ایجاد طعمی متفاوت، از شوید تازه بهره ببرید

شاید نخود پلو را با شوید امتحان ننموده باشید، اما ترکیب شوید و نخود طعمی ملایم و دل نشین ایجاد می نماید. کافی است مقداری شوید خشک یا خردشده تازه را هنگام دم کردن لایه لایه روی برنج بپاشید. اگر در پی تنوع هستید، طرز تهیه نخود پلو با شوید و مرغ را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

از هویج به عنوان مکمل رنگ و طعم بهره ببرید

هویج سرخ شده در کنار نخود و مرغ، رنگ زیبایی به غذا می دهد و شیرینی طبیعی آن تعادل طعم را بیشتر می نماید. برای تهیه نخود پلو با مرغ و هویج، هویج ها را خلالی خرد کنید و کمی با کره و زعفران تفت دهید، سپس در لایه های میانی برنج بهره ببرید. طرز تهیه دمپختک شوید با مرغ را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.

ساده سازی گاهی نتیجه بهتری دارد

در بعضی موارد، حذف ادویه ها و افزودنی های متعدد به ساده تر شدن طعم و در نتیجه دل پذیرتر شدن غذا یاری می نماید. اگر در پی غذایی سبک تر هستید، طرز تهیه نخود پلو ساده را امتحان کنید. تنها با برنج، نخود پخته و مقداری زردچوبه و کره می توانید یک غذای سالم و دلچسب آماده کنید.

ترکیب نخود آبگوشتی و مرغ در یک قابلمه

اگر نخود را جداگانه بپزید و مرغ را هم جداگانه آماده کنید، ممکن است طعم ها به خوبی با هم ترکیب نشوند. بهتر است پس از نیم پز شدن مرغ، نخودهای پخته شده را به آن اضافه نموده و با هم کمی تفت دهید. این روش، پایه ای در طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی با مرغ است که باعث می گردد عطر مواد بهتر با هم ترکیب شوند.

هنگام استفاده از شوید، طعم نهایی را تست کنید

شوید ممکن است بسته به مقدار مصرفی طعم غالبی ایجاد کند. برای اینکه طرز تهیه نخود پلو با شوید متعادل تر باشد، بهتر است شوید را ابتدا در مقدار کمی از برنج تست نموده و سپس مقدار آن را برای کل غذا تنظیم کنید. ترکیب شوید با نخود و مرغ، اگر با دقت انجام گردد، نتیجه بسیار دلچسبی خواهد داشت.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 5 مرداد 1404 بروزرسانی: 5 مرداد 1404 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 1796

به "طرز تهیه نخود پلو با مرغ با نخود سبز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نخود پلو با مرغ با نخود سبز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید