نشانگان شب خوری
به گزارش لنجان بلاگ، نشانگان شب خوری(Night Eating Syndrome) اختلالی است که در آن الگوی غذایی و خواب فرد تغییر می نماید. مطالعات انجام یافته در این زمینه نشان می دهد که مبتلایان به این اختلال بخش اعظم غذای خود را در طی ساعات شب و زمان بیدار شدن های متعدد از خواب دریافت می کنند. مطالعات نو تر حاکی از آن است که گرچه
نشانگان شب خوری
نویسنده:دکتر رضا امانی
نشانگان شب خوری(Night Eating Syndrome) اختلالی است که در آن الگوی غذایی و خواب فرد تغییر می نماید. مطالعات انجام یافته در این زمینه نشان می دهد که مبتلایان به این اختلال بخش اعظم غذای خود را در طی ساعات شب و زمان بیدار شدن های متعدد از خواب دریافت می کنند. مطالعات تازه تر حاکی از آن است که گرچه تعداد بیدار شدن های شبانه در مبتلایان بیش از افراد سالم بوده، اما زمان خواب و برخاستن از آن در هر دو گروه مشابه است و تغییر ریتم غذایی به طور ثانویه الگوی خواب را تغییر می دهد. داروهای محرک سیستم سروتونین به اسم درمان اختلال NES مطرح شده اند.
اختلال شب خوری با تغییرات الگوی غذایی فرد، بیدار شدن های شبانه مکرر و تمایل به غذا خوردن در این زمان ها شناخته می گردد. افزایش دریافت کالری با افزایش وزن و ازدیاد خطر چاقی در این مبتلایان همراه بوده است.
تغییرات هورمون کورتیزول هم از دیگر ویژگی های اختلال شب خوری است. دروه های استرس و زمینه های خانوادگی با این پدیده ارتباط دارند، اما اینکه عامل ایجاد کننده هستند، یا تنها ارتباط آماری با مساله داشته اند، تعیین نشده است.
درمان NES:
هیچ یک از اقدامات درمانی با داروهای ضد افسردگی، ملانونین، گیاهان دارویی و هیپنوتیزم موفقیت آمیز نبوده اند و تنها درمان با داروهای انتخابی مهار کننده برداشت سروتونین سودمند گزارش شده است.دوره درمان 12 هفته ای، با کاهش بیداری شبانه (به اندازه نصف)، غذا خوردن شبانه (به اندازه یک سوم) و دریافت کالری شبانه (به حدود نصف اندازه پیش از درمان) همراه بود. میانگین کاهش وزن ایجاد شده در گروه درمان، نزدیک به 5 کیلوگرم گزارش شد. امتیازات مربوط به شرایط روحی مبتلایان هم بهبودی قابل توجهی را نشان می داد.
نتیجه گیری:
درمان های دارویی با عوامل محرک سیستم سروتونین در مغز اثرات سودمندی را نشان داده است. اما اینکه مصرف غذاهای محرک تولیدسروتونین در مغز (نظیر کربوهیدرات ها و شیر شکلات) هم می توانند در بهبود اختلال یاد شده موثر باشند، تا به امروز مورد آنالیز قرار نگرفته است.منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
منبع: راسخون