ترفندهای نگهداری قارچ که نمی دانید&amphellip

به گزارش لنجان بلاگ، قارچ از جمله مواد غذایی است که سریع خراب شده و تغییر رنگ می دهد. به همین منظور، پیدا کردن روش نگهداری قارچ از مسائلی است که علاقه مندان به طعم قارچ در پی آن هستند. اگر شما هم همواره این مشکل را دارید و در پی راه حلی برای برطرف آن هستید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. چرا که قرار است ساده ترین روش ها برای حل این مشکل را بیان کنیم.

ترفندهای نگهداری قارچ که نمی دانید&amphellip

رازهایی برای نگهداری قارچ در یخچال

قبل از این که به سراغ آنالیز روش هایی که برای نگهداری قارچ وجود دارد برویم، باید گفت که ابتدایی و ساده ترین کاری که باید انجام دهید، این است که در زمان خرید قارچ به سراغ انتخاب قارچ هایی بروید که سالم تر و تازه تر هستند. پس باید از مشخصه های ظاهری بهره ببرید و قارچ هایی را انتخاب کنید که کلاهک آن ها سالم باشد و لکه ای نداشته باشد، بعلاوه بافت آن نیز سالم و بدون خرابی باشد.

  • اگر قصد دارید تا قارچ را در طول مدت 3 تا 4 روز مصرف کنید و آن را در یخچال بگذارید، نباید آن ها را بشویید. چرا که رطوبت سبب خراب شدن و پلاسیدگی قارچ ها در طولانی مدت خواهد شد. راه حل خوب این است که قارچ های شسته نشده را درون یک پاکت کاغذی قرار دهید، درب آن را ببندید و در یخچال بگذارید. از این روش برای نگهداری انواع سبزیجات نیز می توانید بهره ببرید. به طور مثال روش نگهداری کاهو با این روش سبب تازه و سالم ماندن آن خواهد شد.
  • بعلاوه، برای نگهداری از قارچ درون یخچال بهتر است تا حتما از کیسه کاغذی بهره ببرید. چرا که کاغذ سبب می گردد تا رطوبت اضافه قارچ جذب گردد و کپک نزد. بعلاوه از سیاه شدن آن جلوگیری می نماید! اما برعکس کیسه فریزر سبب فساد قارچ ها می گردد، مخصوصا اگر قارچ رطوبت داشته باشد.
  • اگر قرار است تا قارچ را در یخچال نگهداری کنید، باید حتما آن را در یک طبقه خشک که دمای مناسبی داشته باشد، بگذارید. از قرار دادن قارچ در کشوی میوه و سبزیجات خودداری کنید. چرا که آنجا محیطی کاملا مرطوب است و رطوبت نیز بر روی کیفیت و سلامت قارچ اثر منفی دارد.
  • نکته ای که شاید در خصوص قارچ نمی دانستید این است که به سادگی می تواند بو یا طعم های قویی که در اطراف خود وجود دارد را جذب کند. بنابراین از گذاشتن قارچ در محیط ها یا قسمت هایی از یخچال که غذا یا خوراکی های بو دار وجود دارد، خودداری کنید.
  • یکی از چیزهایی که می تواند سبب سیاهی قارچ گردد این است که روی پاکتی که نگهداری می گردد، خوراکی یا غذایی دیگری بگذارید. فشار بر قارچ ها، می تواند سبب سیاهی و خراب شدن آن گردد.

تا به اینجای کار در خصوص نگهداری قارچ در یخچال صحبت کردیم، اما اگر قصد دارید تا مدت طولانی تری از قارچ ها نگهداری کنید باید راه حلهای دیگری را امتحان کنید.

روش نگهداری قارچ بیشتر از یک هفته، بدون خرابی و سیاهی

از آن جایی که سرعت فساد پذیری قارچ زیاد است و حتی در شرایط مطلوب یخچال هم مدت زیادی را دوام نمی آورد، برای نگه داری و ماندگاری طولانی تر باید روش های دیگری را انجام دهید که در ادامه به بعضی از آن ها اشاره نموده ایم.

1. نگهداری قارچ در فریزر

اگر می خواهید تا قارچ ها را بیشتر از یک هفته نگهداری کنید، اولین توصیه ما به شما نگه داشتن قارچ در فریزر است. اما هر نوع قارچی را نیز نمی توانید در فریزر نگهداری کنید و اولین شرطی که احتیاج است تا وجود داشته باشد، سالم بودن قارچ است.

قارچ ها نباید سیاه، پلاسیده، خشک باشند یا این که بو و طعم نامطبوعی بدهند. شما هم می توانید قارچ را به صورت خام فریزر کنید و هم به صورت پخته شده!

اما نکته ای که ضروری است بدانید این است که یخ زدن قارچ و قرار دادن آن در فریزر باعث می گردد که قارچ خام بافتی نرم پیدا کند و در نهایت سیاه گردد. البته سرعت سیاه شدن آن نسبت به یخچال کمتر است. اگر می خواهید که از بروز این اتفاق جلوگیری کنید، ساده ترین راه حل پخت قارچ و در نهایت فریزر کردن آن است.

2. نگهداری قارچ پخته شده

برای این که قارچ را بپزید و سپس در فریزر نگهداری کنید با دو روش رو به رو هستید و می توانید یکی را انتخاب کنید. در ادامه هر دو روش را برای شما توضیح داده ایم.

  • سرخ کردن قارچ ها: برای این که قارچ ها را سرخ کنید باید در ابتدا آن ها را به خوبی بشویید. سپس اجازه دهید تا در سبد بماند و آب اضافه آن گرفته گردد. با استفاده از یک چاقو قارچ را به صورت ورقه ای برش دهید. در نهایتقارچ ها را در یک ماهیتابه با اندازه کمی روغن روی حرارت زیاد قرار دهید. در حدود پنج دقیقه اجازه دهید تا قارچ روی حرارت بالا بماند و سپس زمانی که آب آن ها گرفته شد زیر تابه را خاموش کنید.
  • بخار پز کردن قارچ ها: یکی دیگر از روش های پخت قارچ، بخار پز کردن آن است. با استفاده این روش دیگر قارچ شما سیاه نخواهد شد، چرا که حرارت در تهیه و آماده سازی آن دخیل نیست. برای انجام این کار باید یک پیمانه آب و یک قاشق چای خوری آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید و سپس قارچ ها را درون آن حرارت دهید تا بخار پز شوند. برای این که بدانید چقدر زمان برای انجام این کار احتیاج دارید مطابق جدول زیر عمل کنید.
نوع قارچمدت زمان بخار پزشدن
قارچ کامل5 دقیقه
قارچ دکمه ای3 دقیقه
قارچ نصف شده از وسط3 دقیقه
قارچ ریز خرد شده3 دقیقه

بعد از این که قارچ ها را به هر کدام از این دو روش آماده کردید، باید بگذارید تا قارچ ها کاملا خنک شوند. سپس در سینی فریزر قرار دهید و بگذارید تا کاملا یخ بزنند. بعد از که به طور کامل منسجم شدند، باید قارچ ها را در یک ظرف یا کیسه پلاستیکی بریزید، هوای کیسه را ببندید و در نهایت آن را در فریزر قرار دهید و هر زمان که خواستید از آن ها بهره ببرید.

3. خشک کردن قارچ

خشک کردن قارچ نیز یکی دیگر از روش هایی است که می توانید برای نگهداری قارچ در طولانی مدت به کار گیرید. نگه داشتن قارچ به این روش یک راه حل خوب است. چرا که اگر شما این کار را به درستی انجام دهید و بتوانید قارچ را خشک کنید. علاوه بر این که ظاهر خوبی خواهد داشت، وقتی مجددا آن را در آب قرار دهید، بافت و طعم قارچ تازه را پیدا می نماید. برترین قسمت ماجرا این است که قارچ خشک را می توان حداقل برای یک سال نگهداری و استفاده کرد. برای خشک کردن قارچ می توانید طبق روش زیر عمل کنید:

  • در ابتدای کار باید قارچ ها را تمیز کنید اما لازم نیست تا بخواهید که آن ها را بشویید. برای تمیز کردن قارچ ها کافی است تا از یک برس برای شستشوی سبزیجات بهره ببرید و با یاری آن تمام آلودگی های قارچ ها را از بین ببرید.
  • در ادامه قارچ ها را خرد کنید. دقت داشته باشید که ضخامت آن ها بین 6 تا 12 میلیمتر باشد. بهتر است تا این نکته را نیز بدانید که هر چه برش ها ضخیم تر باشند مدت زمان خشک کردن آن ها بیشتر خواهد بود.
  • در ادامه باید قارچ های تمیز شده و خرد شده را روی یک سینی بچینید و در یک جای مناسب قرار دهید تا کاملا خشک شوند. اگر دوست دارید تا مدت زمان خشک شدن قارچ ها کوتاه تر گردد، می توانید از مایکروویو بهره ببرید و اجازه دهید تا سینی به مدت 8 ساعت درون مایکروویو بماند، سپس آن را خارج کنید.
  • در نهایت اجازه دهید تا قارچ های خشک شده، سرد شوند و بعد از این که کاملا سرد شدند آن ها را در یک ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یک جای تاریک و خشک قرار دهید. با نگهداری قارچ در شیشه و ظرف شیشه ای کاملا سالم باقی مانند و بعلاوه از حمله حشرات موذی مانند مورچه ها در امان خواهند بود.
  • هر زمان که خواستید تا از قارچ ها بهره ببرید، تنها کافی است تا روی آن ها اندازهی آب جوش بریزید و بگذارید تا به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب جوش بماند و کاملا خیس بخورد. از قارچ خشک شده می توانید در تهیه انواع سالاد و غذا بهره ببرید.

نگهداری قارچ به صورت متفاوت (نگه داشتن قارچ در آب نمک)

اگر قارچ ها را شسته اید و آن ها را تمیز نموده اید، یکی دیگر از راه حلهای پیش روی شما برای نگهداری کوتاه مدت قارچ، قرار دادن آن در آب نمک است. با این کار هم قارچ شما تازه می ماند هم این که در زمان پخت روی آن حالت تردی پیدا می نماید.

نگه داشتن قارچ مثل روز اول ساده است…

در این مقاله سعی کردیم تا راه حلهایی ساده و کاربردی در خصوص نگه داشتن قارچ را به شما آموزش دهیم. با به کارگیری این روش ها می توانید قارچ را در طولانی مدت نگهداری نموده و مصرف کنید.

البته ممکن است که شما از گوشه و کنار در خصوص روش هایی مانند نگهدار قارچ در کفیر یا نگهداری قارچ در فریزر با آبلیمو چیزهایی شنیده باشید که بیاد بگوییم این روش ها اصولی نیست و به کار شما نمی آید و اگر همین چند مورد ساده را رعایت کنید، قطعا متوجه کاربردی بودن آن ها خواهید شد. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 29 دی 1403 بروزرسانی: 29 دی 1403 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 1758

به "ترفندهای نگهداری قارچ که نمی دانید&amphellip" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای نگهداری قارچ که نمی دانید&amphellip"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید