آیا خیار شور برای سلامتی مفید می باشد؟

به گزارش لنجان بلاگ، در ایالات متحده اغلب خیار شوری مصرف می نمایند که در آن شوید بکار رفته باشد. و بیشتر اوقات همراه با ساندویچ، همبرگر، و دیگر خوراکی ها سرو می گردد.

آیا خیار شور برای سلامتی مفید می باشد؟

نویسنده: حمید وثیق زاده

منبع:راسخون

آیا می دانستید؟

در ایالات متحده اغلب خیار شوری مصرف می نمایند که در آن شوید بکار رفته باشد. و بیشتر اوقات همراه با ساندویچ، همبرگر، و دیگر خوراکی ها سرو می گردد.

آیا مصرف خیار شور برای شما مفید است؟ خوب، تمام اینها بستگی به روشی دارد که خیار شور با آن تهیه می گردد. در مقاله پیش رو روش تهیه خیارشور سنتی و مدرن و چگونگی تأثیر آن بر محتوای تغذیه ای محصول نهایی با جزئیات توضیح داده شده است.

هنگامی که نوبت به افزودن کمی ادویه تند به غذاهای روزانه می گردد، مدت زمان طولانیست که خیار شور انتخاب اول بوده است. خیار شور به طرز فوق العاده ای عطر و طعم غذا را بالا برده که مطمئناً این می تواند غذا را دلچسب تر سازد. با این حال، از نقطه نظر سلامت، آیا خیار شور دارای ارزش غذایی است؟ آیا خیار شور غیر از اینکه غذاها را خوشمزه تر می سازد، چیز بیشتری عرضه می نماید؟ در مقاله ذیل این مورد را مورد بحث قرار داده ایم که آیا خوردن خیار شور می تواند برای سلامتی مفید باشد و یا خیر.

آیا خیار شور برای سلامتی مفید است؟

همانطور که پیش از این ذکر شد، همگی بستگی به روش تهیه خیار شور و ترشی و حفظ مواد غذایی آن دارد. خیار سبز و یا میوه هایی همانند سیب، هلو و گلابی که برای تهیه ترشی مورد استفاده قرار می گیرند، بدون شک دارای خواص تغذیه ای هستند، اما فرایند خیار شور انداختن است که محتوا و درصد تغذیه ای محصول نهایی را تعیین می سازد. در ذیل این موارد را مورد بحث قرار داده ایم:

تخمیر طبیعی

تعیین شده است که روش سنتی تخمیر که برای تهیه خیار شور مورد استفاده قرار می گرفت، خواص تغذیه ای سبزی یا میوه ای که برای تهیه ترشی و خیارشور بکار می رود را حفظ می نماید. به این علت که در روش سنتی تخمیر، از هیچ گونه گرما یا کنسرو کردنی استفاده نمی گردد. تنها برای تخمیر از نمک تصفیه نشده دریا و یا نمک خیار شور جهت درست کردن آب نمک استفاده می گردد. روش تخمیر طبیعی، خیار شور را منبع مناسبی از باکتری های مفید می سازد که معلوم شده برای بهتر کردن فرایند هضم مفید می باشند.

بنابراین خوردن این نوع خیارشورها در مقادیر کم، راهی آسان جهت افزایش باکتری های مفید روده می باشد. این باکتری های مفید روده بعلاوه به افزایش ایمنی یاری نموده و هم در سنتز یا ترکیب ویتامین های B و K نقش کلیدی را دارا هستند. علاوه بر این، ویتامین های حساس به حرارت و مواد معدنی هم هنگامی که خیار شور به طور طبیعی تخمیر می گردد، از دست نمی فرایند. این فاکتور یکی از مهم ترین مزایای تهیه خیار شور تخمیری به روش سنتی است.

روش های تهیه خیار شور به شیوه مدرن

خیار شور و ترشی های پاستوریزه که مبتنی بر افزودن سرکه هستند، یکی از رایج ترین روشهای تهیه خیار شورند که به روش حرارت دادن درست می شوند. اگر چه این فرایند تهیه خیار شور عمر مفید یا زمان نگهداری آن را افزایش می دهد، اما آنزیم های گرانبها، باکتری های مفید، و بعلاوه ویتامین هایی که نسبت به حرارت حساسند را از بین می برد. این فرایند حرارتی ارزش غذایی محصول نهایی را کاهش می دهد. بنابراین خیار شورهایی که با گرما به عمل آمده اند، دارای خواص تغذیه ای کمتری نسبت به روش سنتی مبتنی بر نمک هستند.

بر اندازه سهم و پرس مصرفی خود نظارت داشته باشید

بدون شک خیار شوری که به روش سنتی تخمیر یافته سالم و خوش طعم می باشد، اما مطمئناً، باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب گردد. علت آن ساده است؛ زیرا اندازه و محتوای نمک آن بالا است. افزودن نمک زیاد به خیار شور برای نگهداری آن بمدت طولانی تر لازم است. بنابراین خوردن بیش از حد خیار شور مانند آن است که به طور مرتب نمک بیش از اندازه به غذا افزوده گردد.

به نام مثال، تنها در اندازه یک همه خیار شور شویدی 306 میلی گرم سدیم وجود دارد که 13% مصرف روزانه رژیم غذایی است. بنابراین اگر دو همه خیار شور به صورت روزانه خورده گردد، اندازه سدیم مصرفی شما ممکن است از حد مجاز مقرر شده (2300 میلی گرم در روز) فراتر رود. این افزایش مصرف نمک، یکی از عوامل اصلی ایجاد فشار خون بالا (HBP) است. مصرف بیش از حد سدیم بعلاوه می تواند موجب کم آبی بدن و افزایش خطر ابتلا به آسیب کلیوی، حمله قلبی و سکته مغزی گردد. با بخاطر داشتن این خطرات برای سلامت، لازم است که به حد اعتدال خیار شور مصرف نمایید.

آب خیار شور

نوشیدن آب خیار شور در مقادیر کم هم ممکن است دارای چندین خواص درمانی باشد. به خاطر محتوای بالای سدیم آن، مصرف آب خیار شور ممکن است به تسکین گرفتگی عضلانی و علائم خماری یاری کند. گزارش شده است که تعداد زیادی از ورزشکاران از آب خیار شور مصرف می نمایند که این کار باعث تسکین لازم در گرفتگی های مربوط به ورزش می گردد. خوردن آب خیار شوری که با سرکه تهیه شده باشد، هم ممکن است علائم سوزش معده را کاهش دهد.

خیار شور در دوران بارداری

عموماً مشاهده شده که خانمها در دوران بارداری هوس خوردن ترشیجات و خیار شور می نمایند. اگر چه مصرف خیار شورهایی که با نمک تهیه شده اند برای زنان باردار جای نگرانی ندارد، اما فرد باید مراقب اندازه و اندازه مصرف باشد تا در دوران بارداری سدیم بیش از حد مصرف نگردد.

در کل، تخمیر طبیعی خیار شور، روش اصلی تهیه آن است و خیار شورهایی که بدین روش تهیه شده اند، برای مدتی بخش جدایی ناپذیر وعده های غذایی سالم بوده اند. بنابراین از مصرف خیار شورها و ترشیجاتی که در ترکیبات آنها سرکه بکار رفته خودداری نمایید به این علت که منبع مناسبی از باکتریهای مفید نیستند.

منبع: راسخون
انتشار: 25 مهر 1400 بروزرسانی: 25 مهر 1400 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 1197

به "آیا خیار شور برای سلامتی مفید می باشد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا خیار شور برای سلامتی مفید می باشد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید