هشدار نسبت به آمار بالای دکل های غیرمجاز در تهران

به گزارش لنجان بلاگ، بیش از 40 درصد دکل های مخابراتی موجود در شهر تهران به دلیل نبود زیرساخت ها به صورت ناخواسته نصب شده اند و این آمار کوچکی نیست. اما دکل ها با سلامت مردم چه می کند و آیا همه دکل ها آسیب رسان هستند؟

هشدار نسبت به آمار بالای دکل های غیرمجاز در تهران

با وبسایت سازمان نظام مهندسی همراه باشید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایلنا، مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر در این رابطه گفت: آمار دکل های غیرمجاز ِنصب شده در پایتخت چندان جالب نیست.

فرهاد کاظمی درباره تعداد آنتن ها و دکل هایی که به صورت غیرقانونی و بدون مجوز در سطح شهر نصب شده اند، گفت: شورای شهر تهران در سال 91 و 94 دو مصوبه را به تصویب رساند که به موجب آن وظایف و اقداماتی که در حوزه منظر شهری و سلامت بر عهده شهرداری واقع شده است، شفاف شود و شهروندان بتوانند آسایش لازم را در شهر داشته باشند.

او گفت: فعالان حوزه ارائه خدمات ارتباطی در دهه 70 فعالیت های خود را در کشور آغاز کردند. در حالی که مصوبات مربوط به اوایل دهه 90 است.

مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر ادامه داد: به تبع آن با انبوهی از فعالیت های حوزه مالی روبرو شدیم که باید به دکل های نصب شده از طرف آنها بر اساس ضوابط رسیدگی شود که رسیدگی ها اجرا شده و اخیرا سرعت بیشتری هم گرفته است و طبق برآوردها موضوع احصاء سایت های مخابراتی شهر تهران به بیش از 95 درصد در سرانجام سال جاری خواهد رسید.

کاظمی گفت: بر اساس ضوابط موجود درصد قابل توجهی از سایت های مخابراتی بنا به دلایل مختلفی از جمله تخلفات حوزه معماری و شهری، مسائل ایمنی و حوزه سلامت مجوزهای لازم را ندارند که آمار جالبی نیست و بخشی از دکل هایی که ضوابط نصب را نقض کرده اند، مربوط به نقض قوانین در حوزه سلامت است و مربوط به همه دکل ها نمی شود.

  • توسعه نامتوازن دکل ها

مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر با بیان اینکه بین زمان نصب دکل ها و زمانی که ضوابط نصب و قوانین به تصویب رسید، فاصله زمانی قابل توجهی وجود دارد، شرح داد: با توجه به اینکه ضوابط مربوط به 8 سال گذشته است و تجربه اندکی در این زمینه وجود دارد، درنتیجه پیشنهاد اصلاحیه ضوابط نصب به شورای شهر ارائه شد که به موجب آن موارد موجود در حوزه ایمنی و سلامت با دقت و موشکافی بیشتری بررسی شود. امیدواریم این مصوبه تا سرانجام سال 99 در صحن شورا مطرح و به تصویب برسد.

کاظمی گفت: در حوزه مخابرات سیار در سطح شهر تهران حدود 4500 سایت مخابراتی موجود است که معادل نصف شاخص در کشورهای توسعه یافته است و دچار کمبود کیفیت خدمات سیار هستیم.

وی اضافه کرد: اما در حوزه سایت های ثابت، توسعه به صورت نامتوازن اتفاق افتاده است. چراکه رویکرد جهانی استفاده از فناوری فیبر نوری و DSL است و به دلیل فقدان زیرساخت ها و با توجه به اینکه اپراتورها باید حفاری های گران قیمت انجام دهند که برای آنها صرفه مالی ندارد. درنتیجه رویکرد اپراتورها حرکت به سمت نصب دکل های ماکرویو بود که باعث اضافه شدن 2500 دکل ناخواسته به تهران شد که بیش از 40 درصد دکل های سطح شهر را به خود اختصاص می دهند.

  • ترس مردم از دکل ها

کاظمی در پاسخ به این سوال که بسیاری از مردم به دکل های مخابراتی فوبیا دارند و شکایت هایی دارند که به آنها رسیدگی نمی شود، گفت: مردم می توانند شکایت های خود را به صورت مکتوب به شرکت ارتباط مشترک شهر بفرستند تا ما به آنها رسیدگی کنیم. اگر شکایت مبنی بر نصب غیرقانونی باشد، برای اخذ مجوزهای قانونی ارجاع داده می شوند و اگر پیروز به اخذ مجوزهای قانونی نشدند، از طریق کمیسیون ماده 100 برای رفع موانع ارجاع داده می شوند.

او درباره میزان شکایات شهروندان به دلیل ترس از نصب دکل ها گفت: از این قبیل شکایات کم نداریم؛ برای مثال شکایات مربوط به فوبیا، دو سه مورد را شخصاً مراجعه کردم و دیدم که تمام اعضای خانواده به شدت به دکل ها فوبیا دارند، اما بررسی ها نشان داد که دکل ها فنی و طبق ضوابط نصب شده اند و به هیچ وجه نقض قانونی ندارند.

کاظمی گفت: برخی موارد هم وانمود به ترس است. برای مثال در عرضه و دریافت خدمات ممکن است شخص ثالثی به لحاظ مادی متضرر شود اما به بهانه بهداشت و سلامت، شکایتی را تنظیم می کند که این مساله را پیچیده می کند. چون کاملا تعیین است که مساله منافع مالی و نگرانی از کاهش ارزش ملک مطرح است، اما شکایت خود را با بهانه ترس از مضرات دکل مطرح می کنند.

او اضافه کرد: البته این هم یک مساله حقوقی است که باید مورد رسیدگی قرار گیرد که پیچیدگی های خاصی دارد. متاسفانه در برخی موارد که منافع مالی مطرح است، شهروندان بیشتر با عنوان سلامت و ترس از بنا شکایت خود را مطرح می کنند و حتی روی آن سرمایه گذاری و سعی می کنند دیگران را هم با خود همراه کنند و یک جریان اجتماعی به وجود بیاورند تا موضوع را طبق دلخواه خود به خاتمه برسانند.

  • دکل های مخابراتی برای سلامت مضرند؟

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 14 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 84

به "هشدار نسبت به آمار بالای دکل های غیرمجاز در تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار نسبت به آمار بالای دکل های غیرمجاز در تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید