تعیین زمان ملاقات فرزند
به گزارش لنجان بلاگ، طبق قانون هر یک از والدین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات طفل خود را دارد . تعیین زمان و مکان ملاقات و سیر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین پدر و مادر با دادگاه است.

طبق قانون هر یک از والدین که طفل تحت حضانت او نیست، حق دیدار طفل خود را دارد . معین زمان و مکان دیدار و سیر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین پدر و مادر با دادگاه است. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.
هرکدام از والدین این حق را دارند که در فواصل معین با کودک خود دیدار کنند و حتی فاسد بودن مادر یا پدر هم باعث نمی شود از دیدار وی با فرزندش جلوگیری شود. در صورتی که میان پدر و مادر درباره مدت دیدار و نحوه آن توافق شده باشد ، طبق همان توافق عمل می شود . اما در هر صورت توافق نشدن ، دادگاه در حکم خود مدت دیدار و نحوه آن را برای کسی که حق حضانت ندارد ، معین می کند . معمولاً دادگاه ها یک روز یا دو روز از آخر هفته را به این امر اختصاص می دهند و گفته می شود دیدار بیش از این با شخصی که حضانت را به عهده ندارد ، موجب اختلال در حضانت و دوگانگی در تربیت کودک می شود . اما سلب کلی حق دیدار از پدر یا مادری که حضانت به عهده او نیست برخلاف صراحت ماده قانون مدنی است و دادگاه نمی تواند حکم به آن بدهد . با این حال اگر دیدار با پدر یا مادری که حضانت به عهده او نیست واقعاً برای مصالح کودک مضر باشد ، دادگاه می تواند مواعد دیدار را طولانی تر کند و مثلاً به جای هفته ای یک بار ، ماهی یک بار یا هر شش ماه یک بار معین کند یا دیدار با حضور اشخاص ثالث باشد.
البته زمانی که دیدار خوف جانی برای فرزند داشته باشد و پدر یا مادر حالت خطرناک روانی داشته باشند ، برای جلوگیری از صدمه به فرزند ، می توان با حکم دادگاه مانع از دیدار یکی از والدین که دچار چنین مسئله ای هستند، شد.
معین محل دیدار فرزند
معین مکان دیدار فرزند می تواند توافقی باشد و در صورت عدم توافق با تشخیص دادگاه می باشد. برخی دادگاه ها نیز برای حل این مشکل، کلانتری را محل دیدار قرار می دهند. در حالی که این اقدام به طفل آسیب روحی و روانی جدی وارد می کند و ترس و اضطراب ناشی از این دیدار ها آرامش روحی او را در معرض خطرات جدی قرار می دهد. در قانون حمایت خانواده مصوب 1391 و به موجب تبصره 1 ماده 41، قانون گذار به لزوم ایجاد امکانات مناسب برای دیدار فرزندان طلاق با والدینشان تأکید می کند و قوه قضاییه را به فراهم سازی این سازوکار مکلف کرده است. در این ماده قانونی آمده است: قوه قضاییه مکلف است برای نحوه دیدار والدین با طفل، سازوکار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم کند.
در ادامه و به موجب ماده 68 آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده مصوب 93 بیان می دارد: در اجرای تبصره ماده قانون، رییس کل دادگستری استان موظف است در هر حوزه قضایی، محل یا محل هایی را با فضای متناسب با روحیات اطفال با همکاری و استفاده از امکانات و منابع انسانی سازمان بهزیستی و ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان یا سایر مراکز ذی ربط با تعداد کافی مددکار اجتماعی (به ویژه زنان) و در صورت نیاز، مأمور انتظامی، جهت دیدار والدین با اطفال اختصاص دهد. بنابراین پیش بینی محل دیدار فرزندان طلاق و حضانت با والدین آن ها، در محیطی فارغ از تنش و آسیب اقدامی است که قانون گذار در تبصره ماده 41 قانون حمایت خانواده مصوب 91 و ماده 68 آیین نامه اجرایی این قانون مصوب سال 93 به آن توجه داشته است.
مدارک لازم برای دادخواست دیدار فرزند :
1. کارت ملی
2. شناسنامه،
3. سند ازدواج یا طلاق نامه
منبع: پیام دلتا