با خواص اسفناج آشنا شوید

به گزارش لنجان بلاگ، اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر جهان راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا آغاز شد.

با خواص اسفناج آشنا شوید

به گزارش لنجان بلاگ، اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است .

دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می گردد . اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می گردد و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی نیاز درد در پائیز کاشته می گردد . گلهای اسفناج برنگ سبز کمرنگ می باشد .

اسفناج چون درای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط جهان معمول است .

ترکیبات شیمیایی:

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است .(پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن فراوری می گردد و نشانه های ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .)

در ضمن در اسفناج مقدر زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد در صد گرم اسفناج خام مورد زیر موجود است :

انر ژی 20 کالری

آب 90 گرم

پروتئین 3 گرم

چربی 0، 3 گرم

مواد نشاسته ای 3، 5 گرم

کلسیم 90 میلی گرم

فسفر 50 میلی گرم

آهن 3، 2 میلی گرم

سدیم 70 میلی گرم

پتاسیم 470 میلی گرم

ویتامین آ 6000 واحد

ویتامین ب 1 0، 1 میلی گرم

ویتامین ب 2 0، 2 میلی گرم

ویتامین ب 3 0، 6 میلی گرم

ویتامین ث 40 میلی گرم

خواص داروئی:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و تر است و بعضی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .

1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد .

2) بدن را قلیایی می نماید .

3) خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .

4) ورم روده کوچک را برطرف می نماید .

5)برای ورم ریه مفید است .

6)ملین است و یبوست را برطرف می نماید .

7)برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است .

8) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می نماید . این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می گردد .

9) خوردن اسفناج در برطرف تشنگی موثر است .

10)برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .

11) برای برطرف سرفه های خشک برگ اسفناج را با حو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید .

12)آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .

13)اگر آش اسفناج را ب آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می نماید .

14) خوردن اسفناج از سطان جلوگیری می نماید مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار دست دارند .

15)حقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ، حنجره و رحم موثر است .

16)اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد .

17)بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند .

18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می نماید .

19)ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .

20)اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .

21)اسفناج پته برای برطرف بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .

22)رماتیسم و نقرس را درمان می نماید .

23)برای زیاد کردن شیر در مادران شیر ده موثر است .

24) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می کردند .

25) تخم اسفناج ملین و خنک کننده است .

26)تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است .

27)اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .

28) اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک نموده و تخلیه مدفوع را آسان می نماید .

29) اگر کسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند . با همان مقدر روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط نموده و باو بدهید .

30)اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل کنید .

مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست در ضمن آنهائیکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل کنند .

منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران

منبع: تسنیم
انتشار: 9 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 145

به "با خواص اسفناج آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خواص اسفناج آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید