10 مورد از ثروتمندترین کشورهای دنیا در سال 2018
به گزارش لنجان بلاگ، ثروتمندترین کشورهای دنیا
حدود 200 کشور روی کره زمین وجود دارند و از میان، تنها تعداد انگشت شماری به عنوان کشور ثروتمند و متمول شناخته می شوند. هرساله فهرست ثروتمندترین کشورهای دنیا منتشر می گردد و سال جاری نیز ثروتمندترین کشورهای دنیا در سال 2018 معرفی شده اند. مقدار عایدی سالانه، فراوری ناخالص داخلی و چندین فاکتور دیگر در این رده بندی سهیم بوده اند. به نظرتان این کشورها کدام هستند؟ آیا می توانید هر ده تای آن ها را حدس بزنید؟ به نظرتان چندتا از آن ها در قاره آسیا و خاورمیانه قرار دارند؟ آیا تا به حال به یکی از این کشورهای ثروتمند سفر نموده اید یا دوست دارید سفر کنید؟ در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا پاسخ تمام این پرسش ها را با هم پیدا کنیم.
10- هنگ کنگ | Hong Kong
از آخر به اول آغاز می کنیم. دهمین کشور در فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان هنگ کنگ است. هنگ کنگ به دلایل زیادی معروفیت پیدا نموده است و یکی از آن ها سهولت تجارت و سرمایه گذاری در این کشور جنوب شرق آسیایی است. این کشور توانسته خود را به عنوان یکی از قطب های تجارت در منطقه شرق آسیا به جهان بشناساند و شرکت های زیادی در این کشور دفتر و شعبه افتتاح نموده اند. سیاست های آسان گیر و قوانین مالیاتی راحت و سهل گیرانه از جمله عواملی هستند که سرمایه گذاران را به این کشور آسیایی جذب نموده اند و در نتیجه، هنگ کنگ را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل نموده اند. بر طبق داده ها و آمار منتشر شده به وسیله صندوق بین المللی پول، هنگ کنگ در رتبه دهم ثروتمندترین کشورهای جهان در سال 2018 قرار می گیرد.
9- امارات متحده عربی | United Arab Emirates
نهمین رتبه در فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان به کشور امارات متحده عربی تعلق پیدا می نماید. امارات از 7 امارت تشکیل شده که بدون شک دبی مشهورترین و پرطرفدارترین آن هاست. دبی، شارجه و سایر شهرها و امارت های این کشور سالیانه میلیون ها جهانگرد و همین طور سرمایه های خارجی زیادی را جذب می نمایند و به این ترتیب این کشور را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل نموده اند. جالب است بدانید که امارات متحده عربی هنوز هم به وسیله خاندان سلطنتی اداره می گردد و این خانواده اهتمام و تمرکز زیادی روی توسعه و بهبود اقتصاد این کشور دارند. این کشور که یکی از کشورهای فراورینماینده نفت در جهان هم به شمار می رود توانسته با جذب سرمایه های خارجی و ساخت و سازها و بهبود صنعت جهانگردی و تجارت بین المللی خود را به کشوری فوق متمول و مرفه تبدیل کند.
8- کویت | Kuwait
شاید چندان جای تعجب نباشد که کشور بعد در فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان باز هم در منطقه خاورمیانه واقع شده است. کویت کشوری کوچک در حاشیه خلیج فارس است و اگرچه جزء فراورینماینده های نفت در جهان به شمار می رود، اما در سال های اخیر سرمایه گذاری های کلانی در بخش های غیرنفتی انجام داده است و همین موضوع باعث شده تا کویت به توسعه پایدار و بادوامی دست پیدا کند که آن را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل نموده است.
7- ایرلند | Ireland
برای مدتی کوتاه از منطقه خاورمیانه و آسیا خارج می شویم و به غرب اروپا می رویم تا هفتمین کشور ثروتمند جهان را به شما معرفی کنیم. ایرلند یکی از اعضای سازمان همکاری و توسعه مالی (OECD) است و در چند دهه اخیر با سرمایه گذاری های صحیح و جهت دار توانسته اقتصادش را به میزان قابل توجهی رشد بدهد و خود را در بین ثروتمندترین کشورهای جهان قرار بدهد. این رشد مالی به ایرلند یاری کرد تا بتواند با اشتغال زایی نرخ بیکاری را در این کشور کاهش بدهد و همین طور میانگین عایدی سالیانه شهروندانش را افزایش بدهد. به این ترتیب، در فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان در سال 2018 کشور ایرلند در رتبه هفتم قرار می گیرد. سرانه فراوری ناخالص داخلی ایرلند حدود 72.630 دلار برآورد شده است.
6- نروژ | Norway
کشور نروژ را شاید بیشتر به عنوان یکی از شادترین کشورهای جهان می شناسیم. این کشور از کیفیت بالایی برای زندگی برخوردار است و سطح رفاه و سلامت روان شهروندانش در بالاترین سطح واقع شده است. گویا این عناوین برای فزونی نروژ کافی نبوده و این کشور در فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان در سال 2018 هم خود را جای داده است. بر اساس آمار منتشر شده در خصوص فراوری ناخالص داخلی، کشور نروژ توانسته رتبه ششم در فهرست کشورهای مرفه جهان را به خود اختصاص بدهد. اقتصاد نروژ عمدتا بر فراوری و صادرات نفت و همین طور صادرات و واردات کالاها قرار گرفته است. سرانه فراوری ناخالص داخلی (GDP per Capita) به ازای هر شهروند نروژی حدود 74.882 دلار است.
5- برونئی | Brunei
شاید تعجب کنید که پنجمین کشور ثروتمند جهان کشور برونئی است. احتمالا وقتی نام برونئی را می شنوید بی اختیار می گویید برونئی اصلا کجا هست؟ خب، این کشور کوچک اما مرفه در کنار مالزی و در جنوب شرق آسیا واقع شده است و برخلاف میزان و مساحت کوچکش توانسته خود را به یکی از غول های ثروتمند جهان تبدیل کند. البته این کشور شگفت انگیز در حالی که اقتصادش را رشد می داده به هیچ وجه ذخایر و ثروت های تاریخی و فرهنگی اش را فراموش ننموده و توازنی بسیار زیبا بین آن ها برقرار نموده است. جالب است بدانید برونئی که شاید اسمش را هم خیلی ها نشنیده باشند بعد از سنگاپور، دومین کشور پیشرفته در جنوب شرق آسیا به شمار میرود!
اقتصاد برونئی متکی بر نفت و گاز، ثادرات و تجارت با کشورهای دیگر است. با این حال برونئی توانسته با در پیش گرفتن سیاست های مالی صحیح به ثبات مالی و توسعه پایدار دست پیدا کند و خود را به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان مطرح کند. سرانه فراوری ناخالص داخلی برونئی 76.740 دلار اعلام شده است.
4- سوئیس | Swiitzerland
نام سوئیس یا رفاه و ثروت گره خورده است و اصلا اگر سوئیس در فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان نباشد باید تعجب کرد. این کشور زیبا و آرام بین رشته کوه های آلپ قرار گرفته و با جمعیتی کمتر از 9 میلیون نفر توانسته خود را به عنوان کشوری ثروتمند، باثبات و مرفه به جهانیان بشناساند. سرانه فراوری ناخالص داخلی سوئیس به ازای هر شهروند بیش از 80.000 دلار است. بانکداری، صنایع مختلف، تجارت بین الملل و صاحب سبک بودن در بسیاری از مشاغل مثل ساعت سازی، شکلات سازی و … کلید اصلی رشد و توسعه مالی این کشور اروپایی هستند. علاوه بر تمام این ها، توریسم و جهانگردی هم مزید بر دلیل شده و باعث افزایش و رشد بیش از پیش اقتصاد سوئیس شده است. بسیاری از افراد در سرتاسر جهان وقتی به سفر لاکچری و لوکس فکر می نمایند قبل از هرچیز به یاد کشور سوئیس، طبیعت نفس گیر و همین طور پیست های اسکی مشهورش می افتند. در پیش گرفتن سیاست های مالی صحیح و اصولی باعث شده تا سوئیس همواره از توسعه ای پایدار و مالی باثبات برخوردار باشد.
3- سنگاپور | سنگاپور
سنگاپور جزیره ای کوچک و نقلی در جنوب شرق آسیاست که توانسته برخلاف خود را به کشوری قدرتمند و ثروتمند در جهان تبدیل کند. رشد مالی این کشور سال به سال بیش از 2.5% رشد می نماید و هیچ گونه نشانه ای از نزول سیر رشد سنگاپور مشاهده نمی گردد. سرانه فراوری ناخالص داخلی سنگاپور حدود 90530 دلار است و به این ترتیب این کشور آسیایی در رتبه پنجم ثروتمندترین کشورهای جهان قرار می گیرد. سنگاپور کشوری بسیار مدرن است و اگر به این کشور کوچک سفر کنید از میزان پیشرفت و مدرن بودن آن قطعا شگفت زده و غافلگیر خواهید شد. در خصوص پیشرفته بودن این کشور باید این نکته را هم اضافه کنیم که فرودگاه این کشور یعنی فرودگاه چانگی در چند سال اخیر همواره به عنوان برترین فرودگاه جهان انتخاب شده است.
2- لوگزامبورگ | Luxembourg
در قاره اروپا و لابلای کشورهای بزرگ و مطرح اروپایی کشوری بسیار کوچک به نام لوگزامبورگ وجود دارد که تنها 600000 نفر جمعیت دارد! این کشور کوچک که شاید به میزان یک شهر هم وسعت و جمعیت نداشته باشد یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. اقتصاد این کشور کوچک بر پایه فراوری آلومینیوم و بانکداری بین المللی است. جنگل های انبوه و متراکم این کشور نیز به رشد و توسعه کسب و کارهای محلی یاری شایانی نموده اند. سرانه فراوری ناخالص داخلی کشور لوگزامبورگ حدود 109.190 دلار است که برای کشوری با این مساحت و جمعیت واقعا شگفت انگیز و باورنکردنی است.
1-قطر
اما به اولین کشور در فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان می رسیم: کشور قطر! قطر کشوری عربی در حاشیه خلیج فارس است که منابع بزرگ نفت و گاز توانسته این کشور کوچک را به ثروتمندترین کشور جهان در سال 2018 تبدیل کند. بر طبق آمار صندوق بین المللی پول و بر اساس آمار منتشر شده در خصوص سرانه فراوریناخالص داخلی، کشور قطر بدون شک ثروتمندترین و مرفه ترین کشور جهان است. نرخ بیکاری در این کشور 0.4% است و سرانه فراوری ناخالص داخلی قطر هم حدود 124.930 دلار به ازای هر شهروند قطری محاسبه شده است. همین دلایل باعث شده تا سفر به قطر علیرغم نزدیکی مسافت، سفر اصلا ارزانی نباشد و سفری لاکچری و پرهزینه به حساب بیاید.
منبع: immigrationdo.com
منبع: الی گشت