وجود 80 نوع اختلال خواب
به گزارش لنجان بلاگ، خبرنگاران: تا به امروز 80 نوع اختلال خواب شناسایی شده است که بعضی عوامل مانند نوبت کاری، مسافرت های هوایی طولانی، مواجهه با عوامل شیمیایی به ویژه حلّال ها و فلزات سنگین و استرس های شغلی در ایجاد آنها مؤثر است.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران،خسرو صادق نیت در گفت وگو با فارس، با بیان اهمیت خواب به عنوان یکی از نیازهای حیاتی انسان که حدود یک سوم عمر آدمی را به خود اختصاص می دهد، گفت: هرگونه اختلال، بیماری یا کمبود خواب می تواند اثرات مستقیمی بر بیداری و فعّالیت های فرد داشته باشد. همچنین اتفاقات حین بیداری نیز می تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر کیفیّت و کمیت خواب تأثیر بگذارد.
وی اضافه کرد: خواب اهمیتی مانند بیداری دارد و برای داشتن بیداری کارآمد همراه با احساس سلامتی و شادابی، داشتن خوابی سالم لازم است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیش از 80 نوع اختلال خواب تا به امروز شناسایی شده است، گفت: شیوع بالای اختلالات خواب و تأثیرات زیاد این اختلالات بر سلامت جسمانی و روانی موجب شده است تا این موضوع مورد توجه جامعه پزشکی قرار گیرد. امروزه کم تر بیمارستانی در کشورهای پیشرفته می توان یافت که مرکزی برای تشخیص و درمان اختلالات خواب نداشته باشد.
این فلوشیپ طب خواب درباره تأثیر اختلالات خواب بر خطاها و حوادث شغلی گفت: تأثیر شدید اختلالات خواب بر حوادث شغلی موجب شده است تا شاخه ای از علم خواب با نام اختلالات خواب شغلی ایجاد گردد. وقوع حوادث وحشتناکی مانند؛ کارخانه بوپال هند، که باعث مرگ و آسیب شدید هزاران نفر شد و فضاپیمای چلنجر و صدها حادثه هوایی، کشتیرانی، ریلی و میلیون تصادف مرگبار جاده ای ناشی از اختلالات خواب و خواب آلودگی است.
وی اضافه کرد: تحقیقات مختلف نشان داده اند که اختلالات خواب نه تنها یکی از مهم ترین علل بروز حوادث شغلی و تصادفات مرگبار محسوب می شوند، بلکه تأثیر بسیاری بر بهره وری و کیفیّت فعالیت افراد دارد. افزایش خطاهای شغلی، اختلال در تمرکز و یادگیری، اثرات نامطلوب در رفتار و خلق و خوی افراد، افزایش غیبت از کار، کاهش انگیزه و عدم رضایت شغلی از دیگر عوارض ناشی از اختلالات خواب افراد است.
این متخصص طب کار گفت: بسیاری از فعّالیت های شغلی می توانند بر روی خواب افراد مؤثر بوده و زمینه بروز یا تشدید اختلالات خواب را فراهم نمایند. یکی از مهم ترین این عوامل شیف کاری و اختلالات خواب ناشی از آن است. حدود 20 تا 25 درصد افراد شاغل به صورت نوبت کاری هستند و بیش از 60 تا 80 درصد این افراد به اختلالات خواب ناشی از شیفت کاری مبتلا هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کادر پرواز، تجار، ورزشکاران حرفه ای و سیاستمداران که به علت نیازهای شغلی ناچارند به شرق یا غرب زمین مسافرت نمایند، دچار اختلالات خواب می شوند. در نتیجه توانایی های آنها در بیداری کاهش می یابد و گاهی لطمه های جدی و جبران ناپذیری به آنها وارد می نماید.
این فلوشیپ طب خواب گفت: همچنین روبرو با عوامل شیمایی به ویژه حلال ها، فلزات سنگین و استرس های شغلی می توانند اثرات نامطلوبی بر کیفیّت و کمیت خواب افراد بگذارند.
وی اعلام نمود: شناخت عواملی که موجب اختلالات خواب می شوند و دوری از آنها می تواند در پیشگیری، تشخیص و درمان مطلوب مؤثر باشد. شناخت بهتر اختلالات از طرف پزشک و مراجع، مراجعه زودهنگام و جدی دریافت علائم این اختلالات نیز می تواند میزان تشخیص درست را افزایش داده و تأخیر آن را به حداقل برساند.
خبرنگاران: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای بازنشر می گردد.
بازگشت به صفحه سایر رسانه ها
منبع: تسنیم