فصل سوم تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت آغاز شد

به گزارش لنجان بلاگ، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، حمید فدایی امروز 30 تیرماه 1399 اظهار کرد: تهیه نقشه باستان شناسی منطقه پارسه و دشت مرودشت از طرح های مهمی است که در طول سال های گذشته توسط گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید پیگیری و با همکاری اداره کل استان، اجرا شده است.

فصل سوم تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت آغاز شد

او ادامه داد: در حال حاضر سومین فصل از این بررسی، به مدت یک دوره برنامه ریزی شده و عملیات میدانی آن توسط همکاران باستان شناس این پایگاه، به سرپرستی وحید بارانی آغاز شده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید افزود: امید می رود در طول این برنامه، شناسایی و مستندنگاری، بخشی دیگر از ظرفیت های تاریخی منطقه و یافته ها و اطلاعات مربوط به محوطه های باستانی حاصل از این بررسی را بتوان بر روی سیستم مختصات جغرافیایی GIS ارائه کرد.

وحید بارانی کارشناس گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و سرپرست بررسی تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت نیز گفت: فصل سوم بررسی و شناسایی دشت مرودشت به منظور تهیه نقشه باستان شناسی مرودشت، دربرگیرنده حریم درجه سه مجموعه جهانی تخت جمشید و مرودشت است.

او افزود: با توجه به فصول گذشته در این بررسی ها، تعداد 402 محوطه در دشت میان کوهی این حوزه در حریم یک و دو مجموعه جهانی تخت جمشید بررسی و گزارش هر کدام جداگانه ارائه شده است.

بارانی عنوان نمود: از مهم ترین اهداف گروه باستان شناسی در این حوزه، بررسی و شناسایی و شناخت کلی توالی گاه نگاری و تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت و حوزه رودخانه کر و پلوار در استان و همچنین جمع آوری داده های باستان شناسی (سفال، ابزار سنگی و...) بر روی محوطه ها، به منظور تکمیل بانک اطلاعاتی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید است که به عنوان یکی از مهم ترین کانون های اصلی پژوهش ها و مطالعات باستان شناسی محسوب می شود.

او بر اهمیت شناخت الگوهای استقراری این دشت تأکید کرد و افزود: با توجه به پراکنش نسبتاً فراوان محوطه های باستانی در دشت مرودشت، با تهیه نقشه های GIS و نیز پیوست این نقشه ها با یکدیگر، می توان اقدام به تهیه یک نقشه منسجم باستان شناسی کرد که به شناخت بهتر و بیشتر الگوهای استقراری در این ناحیه منجر می شود.

سرپرست بررسی تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت گفت: در فصل سوم، بیشتر در دامنه و ارتفاعات کوه حسین و نیز دشت میان کوهی شمالی و باختری شهرستان مورد بررسی باستان شناسی قرار می گیرد.

مرودشت در 45 کیلومتری شمال شیراز آثار باستانی تخت جمشید به یادگار مانده از دوره هخامنشیان را در خود جای داده است، تخت جمشید در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده و دیگر آثار دشت مرودشت همچون نقش رستم و نقش رجب از اهمیت بالایی برخوردار است.

منبع: گردشبان
انتشار: 24 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: lenjanblog.ir شناسه مطلب: 496

به "فصل سوم تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت آغاز شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فصل سوم تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت آغاز شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید