دسرها و شیرینی های معروف تفلیس ، گرجستان Tbilisi
به گزارش لنجان بلاگ، شیرینی های معروف تفلیس
گرجستان کشوری با تاریخچه ای غنی و افسانه های بسیار است. شهر تفلیس مرکز گرجستان جاذبه های بسیار زیادی دارد که باعث شده است هر ساله جهانگرد های زیادی به این شهر و دیگر شهرهای تفلیس سفر نمایند و به عروس شهرهای آسیای میانه و قفقاز مشهور است. یکی از برترین بخش های سفر امتحان کردن غذاها و شیرینی های فرهنگی فرق دارد. فرهنگ غذایی گرجستان با تنوع، سبک پخت و میزآرایی مخصوص خود شناخته شده و در این غذاها همیشه گوشت، سبزیجات و میوه و ماهی تازه استفاده می گردد. بعلاوه دسرهای این کشور بسیار متنوع و خوشمزه هستند و شیرینی های منحصر به فرد و مخصوص خود را دارند. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با شیرینی های معروف تفلیس بیشتر آشنا شوید.
چورچخلا (Churchkhela)
این شیرینی محلی معجونی است رنگین و مو جدار که از پنجره های این شهر آویزان است و بسیاری از گردشگر ها در ابتدا آن را با سوسیس دست ساز اشتباه می گیرند. درست کردن این شیرینی احتیاج به صبر و مهارت زیادی دارد؛ آب انگور غلیظ شده (که از برداشت سالیانه انگورحاصل می گردد) باید چندین بار بر روی رشته های گردو به دقت ریخته گردد. پس از ریختن هر لایه از آب انگور باید به آن فرصت کافی برای خشک شدن داده گردد تا پوششی مومی و جویدنی, سطح گردوها را فرا بگیرد. چورچخلا که از ترکیب قوی شکر و پروتئین درست می گردد در گذشته به عنوان ماده غذایی بسیار مقوی برای تغذیه نیروهای نظامی گرجستان استفاده می شده است. امروزه از آن, بطور معمول پس از صرف شام و به همراه قهوه سرو می گردد.
باقلوا (Baklava)
باقلوا نوعی شیرینی خوش طعم است که با لایه هایی از آجیل خردشده درست می گردد. آجیل ها با شیره یا عسل، شیرین می شوند و به هم می چسبند. این خوراکی در مصر و ترکیه هم محبوب است.
مدوک (MEDOK)
مدوک یک نوع کیک عسلی خوشمزه گرجی است که شبیه به کیک روسی مدوویک (medovik) است. این کیک از لایه های کیک اسفنجی و از کره، شکر، تخم مرغ، آرد و عسل تهیه می گردد. بین لایه ها نیز با کرمی بسیار لظیف و خوشمزه پر می گردد.
گوزیناکی (Gozinaki)
از خوراکی های سنتی گرجستان است که بیشتر در مرنام و جشن های سال نو استفاده می گردد. گزیناکی، مغز آجیل های متنوع است که در عسل سرخ شده اند و ظاهر زیبا و خوشمزه ای به خود گرفته اند. این شیرینی معمولا در عروسی ها و مرنام شادی بین گرجی ها پخش می گردد. بعلاوه بین گردشگران نیز بسیار پرطرفدار است.
کاکلوچا (Kaklucha)
این شیرینی یکی از کمیاب ترین شیرینی سنتی در گرجستان است و روش ساخت آن را هرکسی نمی داند. کاکلوچا از کارامل و مغز گردو تهیه میگردد. برای تهیه این شیرینی فقط باید به کافه لیلا (خیابان شاواتلی) یا لایت کافه(خیابان پکینی) در تفلیس بروید. اگر این شیرینی را در تفلیس امتحان نکنید ضرر نموده اید.
کارولیا چیسکیری (خرمالو خشک شده)
در حالی که چورچخلا یکی از محبوب ترین شیرینی های گرجستان است، یکی دیگر از شیرینی های گرجستان که خاطرات کودکی را در فکر بسیاری از گرجستانی ها مجسم می نماید، شیرینی کارولیا چیسکیری است که آن ها را پوست می نمایند و ساقه های آن ها را می زنند و سپس چند هفته آن ها در مقابل نور آفتاب قرار می دهند تا کاملا خشک شوند و در نهایت شیرین، نرم و خوشمزه می شوند.
پلاموشی (Pelamushi)
پلاموشی، نوعی دسر گرجی است که از آب انگور درست می گردد. از آنجایی که انگور گرجستان بسیار معروف است و آب انگور یکی از نوشیدنی های معروف آنهاست. این دسر نیز بسیار رایج است.
کورکوتی (Korkoti)
کورکوتی یک اسنک یا شیرینی سنتی گرجی است که در مرنام عزاداری بیشتر استفاده می گردد. این شیرینی از دانه های گندم، کشمش، آجیل و عسل تهیه می گردد.
مربای گرجی (Muraba)
مربای گرجی همان جم یا مربای خودمان است. تنها تفاوتی که در مرباهای گرجی وجود دارد این است که در ساخت آنها از آجیل هم استفاده می نمایند. از آنجایی که گرجستان مهد آجیل است، گرجی ها در بیشتر خوراکی های خود از آجیل استفاده می نمایند. این مرباها با آجیل بسیار خوشمزه هستند.
قادا (KADA-QADA)
قادا شیرینی مورد علاقه مادربزرگ های گرجی است. قادا سرشار از کره و شکر و بسیار شیرین است. این شیرینی در همه جا یافت می گردد، قنادی، سوپرمارکت و آجیل فروشی ها. اگر نگران اضافه وزن و کالری نیستید، حتما قادا را امتحان کنید. اما اگر به چیزهای شیرین علاقه ندارید بهتر است این شیرینی را نخرید.
گاتا (Gata)
گاتا نوعی شیرینی یا نان شیرین، شبیه کیک قهوه است. این شیرینی یکی از شیرینی های خاص گرجستان است. طعم و مزه آن بسیار خوشمزه است. در سفر به گرجستان حتما آن را امتحان کنید.
نازوکی (Nazuki)
نازوکی یک نوع نان شیرینی گرجی است که شیرین و گاهی تند و فلفلی است. برترین نوع نان های نازوکی در شهر خاشوری (شهری در بین راه تفلیس و باتومی) پخته می شوند. نازوکی معمولا برای صبحانه سرو می گردد، مانند پیراشکی های خودمان است با این تفاوت که وسط آن کشمش دارد.
چیری (Chiri)
چیری همان آجیل چهارشنبه سوری خودمان است. چیری مخلوطی از انواع آجیل و میوه های خشک است. مخلوطی که نام خود را در فهرست برترین دسرها و خوراکی های گرجستان گنجانده است.
تیکلپی (Tklapi)
این لواشک های خوشمزه از لایه نازکی از پوره میوه های مختلف که در مقابل نور آفتاب خشک می شوند تشکیل شده اند. لواشک های تیکلپی انواع مختلفی دارند، انواع شیرین آن که از میوه هایی همانند انجیر و یا زردآلو درست شده اند و می توانند میان وعده های بی نظیری باشند. انواع ترش تیکلپی که از گیلاس های ترش و آلو خورشتی درست می شوند گزینه های بسیار مناسبی برای استفاده در انواع سوپ ها و خورش ها هستند.
منبع: تاپ تراول